کدو تنبل نوعی کدو حلوایی زمستانه است که از خانواده Cucurbitaceae است. این گیاه، گیاه بومی آمریکای شمالی و مرکزی است و دارای پوستی صاف و کمی آجدار و رنگ زرد متمایل به نارنجی است.
به گزارش تکناک، کدو تنبل به دلیل کاربرد زیاد خود در پخت و پز، از سوپ و سالاد گرفته تا کنسرو و شیرینی، سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند که همه این موارد آنها را به یک مکمل مغذی برای هر رژیم غذایی تبدیل می کند.
این میوه خوشمزه هم خانواده خربزه است. مانند بسیاری از اعضای خانواده خربزه (مانند هندوانه)، هر قسمت از کدو تنبل را می توان مصرف کرد، از جمله دانه ها و پوست آن و همین موضوع آن را به انتخابی عالی برای افرادی که بر به حداقل رساندن ضایعات مواد غذایی متمرکز هستند، تبدیل می کند. کدو تنبل را میتوان بهعنوان پوره کنسرو شده نیز میل کرد و به دوستداران کدو تنبل کمک میکند تا زمانی که میخواهند کدو تنبل را در اسموتی، کلوچه و سایر دستور العملهای خود تقویت کنند، از هر کار آمادهسازی صرف نظر کنند.
اگر از طرفداران کدو تنبل هستید و تا به حال به این فکر کرده اید که خوردن این غذای خوشمزه چه کمکی به سلامتی و تندرستی شما می کند، به خواندن این مطلب ادامه دهید تا با شش مزیت اصلی خوردن کدو تنبل آشنا شوید.
حمایت از سلامت روده
فیبر یک ماده مغذی کلیدی است که با تنظیم میکروبیوتای روده و کمک به تقویت حرکات منظم روده از سلامت روده حمایت می کند. یک فنجان پوره کدو تنبل کنسرو شده دارای 7 گرم فیبر است که این میزان نزدیک به 30 درصد از ارزش توصیه شده روزانه است.
برخی از داده ها نشان می دهد که پوست کدو تنبل حاوی پلی ساکاریدهای نامحلول در الکل است که تمایل به کاهش اسید صفراوی و حمایت از رشد میکروبیوتای روده دارد.
کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها
از آنجایی که ایجاد برخی سرطان ها با افزایش استرس اکسیداتیو مرتبط است، یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها برای کاهش خطر سرطان توصیه می شود.
تاکنون کدو تنبل برای خواص ضد سرطانی آن تا حدودی به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی غنی آن مورد بررسی قرار گرفته است. گزارش شده است که خطر ابتلا به چندین نوع سرطان مانند سرطان سینه، رکتوم و ریه در بین افرادی که تخمه کدو زیادی را مصرف می کنند، کمتر است.
داده های دیگر نشان می دهد که کدو تنبل ممکن است از پیشرفت سرطان پروستات جلوگیری کند، اگرچه مطالعات انسانی با کیفیت بیشتری برای تأیید این رابطه مورد نیاز است.
حمایت از سیستم ایمنی
کدو تنبل منبع طبیعی بسیاری از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن از جمله ویتامین C، روی و سلنیوم است. از آنجایی که آبرسانی مناسب به بدن می تواند بر سلامت سیستم ایمنی نیز تأثیر بگذارد، این واقعیت که کدو تنبل تقریباً 90 درصد آب است، دلیل دیگری را نشان می دهد که چرا این میوه می تواند بخش مهمی از یک رژیم غذایی خوب برای تقویت سلامت سیستم ایمنی باشد.
از آنجایی که 70 درصد سیستم ایمنی بدن در روده ما خلاصه می شود، حمایت از سلامت روده با خوردن غذاهای فیبردار مانند کدو تنبل، می تواند بر سلامت سیستم ایمنی ما نیز تأثیر بگذارد.
کمک به مدیریت وزن
داده ها به طور مداوم نشان می دهند که افزایش مصرف میوه و سبزیجات غیر نشاسته ای با کاهش وزن مرتبط است.
گنجاندن کدو تنبل در رژیم غذایی یک راه آسان برای بیشتر خوردن در رژیم غذایی است. یک فنجان کدو حلوایی خام حاوی کالری بسیار کمی است و حدود 30 کالری دارد. در واقع فیبر موجود در کدو تنبل ممکن است به کنترل وزن نیز کمک کند، زیرا این ماده مغذی باعث سیری می شود.
تقویت سلامت چشم
کدو تنبل سرشار از ویتامین A برای سلامت چشم و کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتین است.
لوتئین و زآگزانتین تنها کاروتنوئیدهای رژیمی هستند که در شبکیه به ویژه ماکولا تجمع مییابند و رنگدانههای ماکولا نامیده میشوند. در تحقیقات متعددی نشان داده شده است که مصرف این کاروتنوئیدها خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا را کاهش می دهد.
حمایت از فشار خون سالم
کدو تنبل منبع طبیعی بسیاری از مواد مغذی است که از سلامت قلب حمایت می کند، از جمله پتاسیم، کلسیم و منیزیم. این سه ماده مغذی در رژیم غذایی مناسب برای توقف فشار خون (رژیم غذایی DASH) که رژیمی است که به افراد کمک می کند فشار خون خود را از طریق انتخاب های غذایی خود مدیریت کنند، تاکید شده است.
کدو تنبل یک میوه خوش طعم است که سدیم کمی دارد که به همین دلیل ممکن است برای داشتن فشار خون در محدوده سالم مفید باشد.
حقایق تغذیه ای کدو تنبل
حقایق تغذیه ای یک فنجان کدو تنبل خام عبارت است از:
- کالری: 30
- پروتئین: 1.16 گرم
- چربی: 0 گرم
- کربوهیدرات: 7.5 گرم
- فیبر: 0.58 گرم
- کلسیم: 24 میلی گرم
- آهن: 1 میلی گرم
- منیزیم: 13 میلی گرم
- ویتامین C: 10 میلی گرم
خطرات مصرف کدو تنبل
اگرچه مصرف کدو تنبل به طور کلی ایمن و سالم است، اما چند خطر و عوارض جانبی وجود دارد که باید هنگام خوردن این میوه پرکاربرد در نظر بگیرید.
- ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود: کدو تنبل میتواند سرشار از فیبر باشد، که اگر بیش از حد مصرف شود، ممکن است منجر به نفخ، گاز و گرفتگی معده شود.
- ممکن است باعث واکنش آلرژیک شود: اگرچه شایع نیست، اما برخی افراد به کدو تنبل آلرژی دارند. اگر شما هم آلرژی دارید، باید از خوردن کدو حلوایی خودداری کنید.
- ممکن است باعث بیماری های ناشی از غذا شود: کدو تنبل های خامی که به درستی شسته نمی شوند ممکن است حاوی باکتری ها، ویروس ها و سایر عوامل بیماری زا باشند، بنابراین اطمینان از اینکه قبل از خوردن کاملا شسته شده و به درستی پخته شده اند، ضروری است.
نکاتی برای مصرف کدو تنبل
- پوره کدو تنبل: می توانید آن را در انواع غذاهای شیرین و خوش طعم از کیک و کلوچه گرفته تا سوپ و خورش استفاده کنید.
- کدو تنبل کبابی: کدو تنبل را ورقهای برش دهید، روغن زیتون روی آن بپاشید، کمی نمک بپاشید و آن را در فر قرار دهید.
- تخم کدو تنبل: آنها را دور نریزید. دانه های کدو تنبل سرشار از مواد مغذی هستند. می توانید آنها را برای یک میان وعده سالم و ترد بو دهید.
- اسموتی کدو تنبل: پوره کدو تنبل را با میوه های مورد علاقه خود، کمی ماست و کمی دارچین مخلوط کنید تا یک اسموتی سالم تهیه کنید.
- سوپ کدو تنبل: یک کاسه سوپ کدو حلوایی گرم و خامه ای می تواند یک وعده غذایی آرامش بخش در زمستان باشد. برای تهیه این سوپ کافیست فقط کدو تنبل پخته شده را با مقداری آبگوشت و ادویه های دلخواه مخلوط کنید.