تحقیقی جدید این باور که افزایش انسولین پس از خوردن غذا مضر است را زیر سوال میبرد.
به گزارش تکناک، بهتازگی محققان بینشهای مهمی را در مورد ارتباط بین میزان انسولین بعد از غذا و سلامت طولانی مدت قلبی و متابولیک کشف کردهاند.
این مطالعه این باور رایج که افزایش انسولین بعد از غذا خوردن چیز بدی است را زیر سوال میبرد و نشان میدهد که در واقع میتواند نشانگر خوبی برای سلامتی در آینده باشد.
این مطالعه به رهبری دکتر راوی رتناکاران، به بررسی چگونگی تأثیر میزان انسولین بعد از غذا بر سلامت قلبی-متابولیک پرداخت. در حالی که تحقیقات گذشته نتایج متناقضی را به همراه داشته است که هم اثرات مضر و هم مفید را نشان می دهند، این مطالعه جدید با هدف ارائه تصویر واضحتر، در یک دوره زمانی طولانی انجام شده است.
محققان یافتههای خود را در مجله آنلاین eClinicalMedicine گزارش کردند.
فهرست مطالب
درک نقش انسولین
به طور معمول، میزان انسولین پس از خوردن غذا افزایش مییابد تا به مدیریت قند خون کمک کند. با این حال، نگرانی محققان این است که آیا افزایش سریع انسولین بعد از غذا میتواند پیامدهای بدی برای سلامتی به همراه داشته باشد یا خیر.
برخی معتقدند افزایش انسولین به ویژه پس از خوردن کربوهیدرات، باعث افزایش وزن و مقاومت به انسولین میشود. این مسئله زمانی اتفاق میافتد که سلولهای بدن به خوبی به انسولین پاسخ نمیدهند که کنترل قند خون را سختتر میکند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش میدهد.
دکتر رتناکاران گفت: این باور توسط برخی افراد مطرح شده است که آن افزایشهای ناگهانی انسولین با افزایش وزن، اثرات مضری دارند.
دانش کنونی به اندازه کافی قطعی نیست که این تصور را پشتیبانی کند. دکتر رتناکاران گفت: اکثر مطالعات در مورد این موضوع یا در مدت زمان کوتاهی انجام شدهاند یا بر اساس اندازهگیریهای انسولین به صورت جداگانه انجام شدهاند که ناکافی بوده و ممکن است گمراه کننده باشند.
روششناسی و شرکتکنندگان
محققان با بررسی پیامدهای قلبی متابولیک، پاسخ انسولین در درازمدت و به گونهای که سطح پایه قند خون را به حساب میآورد، به این مشکل پرداختند. هر فرد پاسخ انسولین فردی دارد که بسته به میزان قند خون متفاوت است.
این مطالعه بر روی افرادی که بهتازگی مادر شده بودند، انجام شد زیرا مقاومت به انسولین که در دوران بارداری رخ میدهد، تعیین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در آینده را ممکن میسازد. 306 شرکتکننده در طول بارداری، بین سالهای 2003 و 2014، انتخاب شدند و در یک، سه و پنج سال پس از زایمان تحت آزمایشهای جامع قلبی متابولیک از جمله آزمایشهای چالش گلوکز قرار گرفتند. تست چالش گلوکز که میزان گلوکز و انسولین را در مقاطع زمانی مختلف پس از مصرف نوشیدنی شیرین حاوی 75 گرم گلوکز و پس از یک دوره ناشتا بودن را نشان میدهد، اندازهگیری میکند.
مفاهیم و جهت گیریهای آینده
در حالی که تفسیر میزان انسولین از آزمایش معمولاً در پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، اگر قند خون پایه را در نظر نگیریم، ممکن است گمراهکننده باشد. این موضوع فقط در مورد میزان انسولین نیست. این امر در مورد درک در رابطه با گلوکز نیز صادق است.
این مطالعه روندهای شگفت انگیزی را نشان داد. افزایش پاسخ اصلاح شده انسولین، افزایش قابل توجهی دور کمر، سطح HDL (کلسترول خوب)، التهاب و مقاومت به انسولین، در صورتی که عوامل همراه را در نظر نگیریم، در این مطالعه مشاهده شد. با این حال، این روندهای به ظاهر منفی با عملکرد بهتر سلولهای بتا همراه بود. سلولهای بتا انسولین تولید میکنند و توانایی آنها در انجام این کار ارتباط نزدیکی با خطر ابتلا به دیابت دارد؛ یعنی هر چه عملکرد سلولهای بتا بهتر باشد، خطر کمتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 وجود دارد.
دکتر رتناکاران گفت: یافته های ما مدل کربوهیدرات-انسولین چاقی را تایید نمیکند. ما مشاهده کردیم که یک پاسخ ترشحی انسولین پس از تنظیم میزان گلوکز، فقط با اثرات متابولیک مفید مرتبط است.
یک پاسخ قوی ترشحی انسولین پس از چالش نه تنها نشان دهنده سلامت قلبی متابولیک نامطلوب نیست، بلکه عملکرد متابولیک مطلوب را در سال های آینده پیش بینی می کند.
در دراز مدت، میزان بالاتر پاسخ انسولین اصلاح شده با عملکرد بهتر سلولهای بتا و میزان گلوکز پایینتر، بدون ارتباط با BMI، اندازه دور کمر، چربیها، التهاب، یا حساسیت یا مقاومت به انسولین مرتبط بود. مهمتر از همه، زنانی که بالاترین CIR را داشتند، در آنها خطر ابتلا به پیش دیابت یا دیابت در آینده به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
این تحقیق این باور که میزان بالای انسولین بعد از غذا ذاتا بد است را زیر سوال میبرد و گام مهمی به جلو در درک ما از نقش پیچیده انسولین در تنظیم متابولیسم است.
دکتر رتناکاران امیدوار است که یافتههای آنها نحوه نگاه متخصصان و عموم مردم به نقش انسولین در متابولیسم و مدیریت وزن را تغییر دهد.
(زیرنویس تصویر: محققان بهتازگی مطالعهای انجام دادهاند که نشان میدهد افزایش انسولین بعد از غذا ممکن است نشاندهنده سلامت متابولیک خوب باشد و باور قبلی مبنی بر مضر بودن آن را زیر سوال ببرد. این مطالعه که بر پیامدهای طولانی مدت متابولیک قلبی در مادران جدید متمرکز بود، نشان داد که میزان بالاتر پاسخ انسولین اصلاح شده (CIR) ، با عملکرد بهتر سلولهای بتا و کاهش خطر ابتلا به پیش دیابت یا دیابت مرتبط است. این تحقیق میتواند درک نقش انسولین در متابولیسم و مدیریت وزن را تغییر دهد.)