گوشی های هوشمند به بخشی ضروری از زندگی ما تبدیل شدهاند و فناوری های مربوط به این گوشی ها دائما در حال تکامل هستند. در پنج سال آینده، میتوان انتظار پیشرفتهایی با اثرگذاری بیشتر بر نحوه استفاده و تعامل ما با دستگاههایمان را داشت.
به گزارش تکناک، در این مقاله سه فناوری برتر متحولکننده گوشی های هوشمند در سال های پیش رو بررسی شده است.
اتصال ماهواره ای
تصور کنید بتوان در هر نقطه از زمین، حتی بدون شبکه تلفن همراه، پیام ارسال و دریافت کرد. اتصال ماهوارهای، این امکان را فراهم خواهد کرد. چندین سازنده گوشیهای هوشمند مانند سامسونگ، اپل و موتورولا پیشاز این دستگاههایی با امکان اتصال به ماهوارهها به منظور برقراری تماس اضطراری معرفی کردهاند، اما برخی از آنها پا فراتر گذاشته و پیامکهای دو طرفه را فعال کردهاند. یعنی با این گزینه می توان با عزیزان خود در ارتباط بود، به اطلاعات حیاتی دسترسی داشت و در زمان نیاز، صرف نظر از مکان، درخواست کمک کرد.
باتری های نیمه هادی
یکی از بزرگترین چالش های کاربران گوشی های هوشمند عمر باتری است. هیچ کس دوست ندارد مکرراً تلفن خود را شارژ کند. به همین دلیل ایده ارائه باتری های نیمه هادی بسیار هیجان انگیز است. برخلاف باتری های لیتیوم یون معمول که از محلول الکترولیت مایع تشکیل میشوند، در باتری های نیمه هادی از الکترولیت جامد استفاده میشود. یعنی انرژی بیشتری را در فضای کمتری ذخیره میکنند و در نتیجه عمر باتری طولانی تر و زمان شارژ سریع تر میشود. باتریهای نیمه هادی نیز ایمن تر و پایدارتر از باتری های لیتیوم یونی هستند و خطر داغ شدن بیش از حد یا انفجار را کاهش می دهند.
نمایشگرهای انعطاف پذیر
نمایشگرهای انعطاف پذیر به صفحه نمایش گوشی هوشمند با امکان تا یا خم یا حتی چرخاندن، بدون شکستن گفته میشود. از نمایشگرهای OLED برای ایجاد صفحه نمایش های انعطاف پذیر با اشکال و اندازه های مختلف استفاده می شود. با نمایشگرهای انعطافپذیر میتوان یک گوشی هوشمند جمعوجور را به تبلت بزرگتر تبدیل کرد و تطبیقپذیری و عملکرد بیشتری به کاربر میدهند. همچنین با تلفن های انعطاف پذیر میتوان از دوام بهتر، وزن سبک تر و ویژگیهای مولتیتسکینگ بیشتر لذت برد.