7 فایده کاهش مصرف قند برای سلامتی

تصمیم به کاهش مصرف قند اضافه کار آسانی نیست. اما مزایای قطع قند می تواند شامل بهبود سلامت دهان یا قلب، کاهش وزن و موارد دیگر باشد.

به گزارش تکناک، همچنین مهم است که بدانید، اگرچه قند اغلب به عنوان یک غذای سالم در نظر گرفته نمی شود، اما خوردن آن در حد اعتدال خوب است.

آیا حذف کامل قند درست است؟

از نظر علمی، حذف کامل قندهای اضافه شده کار سالمی خواهد بود، اما حذف تمام قندها نه.

حذف کامل قند می تواند برخی از گزینه های غذایی سالم را از رژیم غذایی شما حذف کند. اگرچه قند را می توان به غذاها و نوشیدنی ها اضافه کرد، اما قند به طور طبیعی در میوه ها، شیر و سبزیجات نیز وجود دارد.

چه مدت طول می کشد تا سم زدایی قند انجام شود؟

تحقیقات خاصی در مورد مدت زمانی که طول می کشد تا بدن شما به نداشتن قند عادت کند، وجود ندارد. با این حال این موضوع ممکن است بستگی به میزان عادت شما به مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی قند داشته باشد.

به عنوان مثال، اگر به طور معمول قند اضافه شده زیادی مصرف نمی کنید، ممکن است پس از چند روز به حذف قند عادت کنید. اما اگر به خوردن قند زیاد عادت دارید، ممکن است تنظیم شدن بدن شما بیشتر طول بکشد.

تاثیرات نخوردن قند به مدت یک ماه

مانند مورد سم زدایی قند، اثرات حذف شکر به مدت یک ماه احتمالاً به صورت فردی بستگی دارد.

اگر تمام قندها را حذف کنید، یکی از تأثیرات احتمالی می تواند سطح انرژی پایین تر باشد. قندها یک کربوهیدرات هستند. کربوهیدرات یک درشت مغذی است که برای ساخت گلوکز که منبع انرژی اولیه بدن است، تجزیه می شود.

ترک قند ممکن است بر خلق و خوی شما تأثیر بگذارد. وقتی قند می خورید، مغزتان اندورفین و دوپامین ترشح می کند که هورمون هایی هستند که در لحظه حال شما را خوب می کنند. اگر به دلیل مصرف قند عادت دارید چنین احساسی داشته باشید، ممکن است ترک قند بر احساسات شما تأثیر منفی بگذارد.

اگر تصمیم دارید میزان مصرف قند اضافه شده را کاهش دهید، این کار برای شما چندین مزیت دارد. برای راهنمایی و کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش ابتدا با یک متخصص تغذیه صحبت کنید.

  1. کمک به مدیریت وزن

بعید است که مصرف کمتر از مقدار توصیه شده روزانه قند اضافه باعث افزایش وزن شود. با این حال، تحقیقات نشان داده است که رژیم های غذایی سرشار از قند افزوده با چاقی مرتبط هستند.

به طور خاص، رژیم های غذایی سرشار از قند افزوده با چربی شکم مرتبط هستند.  چربی شکمی به عنوان چربی احشایی نیز شناخته می شود. چربی شکمی دور اندام های شکمی شما می پیچد. این نوع چربی با بیماری های مزمن از جمله دیابت و بیماری های قلبی مرتبط است.

برای سلامت طولانی مدت خود، مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین شده با قند را محدود کنید. گزینه هایی را انتخاب کنید که قند افزوده کمی دارند، مانند آب گازدار، میوه ها و سبزیجات. این کار می تواند به شما در مدیریت وزن و کاهش چربی شکم کمک کند.

  1. به تنظیم قند خون شما کمک می کند

مقاومت به انسولین زمانی اتفاق می‌افتد که لوزالمعده مقدار زیادی هورمون انسولین ترشح می‌کند تا قند اضافی در جریان خون شما را حفظ کند. این مسئله می تواند منجر به پیش دیابت و دیابت نوع 2 شود. چندین مطالعه نشان داده است افرادی که به طور مکرر نوشیدنی های شیرین شده با قند مصرف می کنند، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهند.

کاهش مصرف قند اضافه شده، ورزش و پیروی از یک رژیم غذایی سالم می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. سلول های حساس به انسولین برای جذب قند خون به انسولین کمتری نیاز دارند. این مسئله می تواند به تنظیم میزان قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند.

  1. به سلامت قلب شما کمک می کند

قندهای افزوده شده هم به طور غیر مستقیم و هم مستقیم با بیماری قلبی مرتبط هستند. رژیم های غذایی با بیش از 20 درصد کل کالری از قندهای اضافه شده با میزان بالای تری گلیسیرید که نوعی چربی خون است، مرتبط هستند. تری گلیسیرید بالا می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد.

حتی اگر در حال حاضر وزن مناسبی دارید، کاهش مصرف قند اضافه شده می تواند به حفظ فشار خون، کلسترول و تری گلیسیرید در محدوده سالم کمک کند. همچنین این کار می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

  1. 4. سلامت دهان و دندان شما را بهبود می بخشد

تجزیه قند توسط باکتری در دهان می تواند اسیدی تولید کند که سطح دندان ها را از بین می برد و باعث ایجاد حفره های دندانی می شود. باکتری بیش از حد نیز می تواند منجر به عفونت یا التهاب لثه و در نتیجه بیماری لثه شود.

کاهش میزان قند اضافه شده در رژیم غذایی به کمتر از 10 درصد از کل کالری روزانه می تواند پوسیدگی دندان را کاهش دهد.

صرف نظر از میزان مصرف قند، باید بهداشت دهان و دندان را با کارهای زیر رعایت کنید:

  • دندان های خود را دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید
  • نخ دندان کشیدن روزانه
  • حداقل سالی یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید
  1. ممکن است خطر افسردگی را کاهش دهد

آنچه می خوریم ممکن است بر عملکرد مغز تأثیر بگذارد و در نتیجه بر خلق و خوی ما تأثیر بگذارد. خطر کمتر علائم افسردگی با خوردن غذاهایی مانند میوه ها و سبزیجات تازه و غلات کامل مرتبط است.

همچنین چندین مطالعه نشان داده اند که نوشیدنی های شیرین با خطر بالاتر علائم افسردگی و اضطراب مرتبط هستند. با این حال، مطالعات دیگر هیچ ارتباطی بین مصرف قند و خطر افسردگی پیدا نکرده اند. تحقیقات بیشتری لازم است تا بررسی شود که قند چگونه بر خلق و خوی شما تأثیر می گذارد.

  1. سلامت پوست را بهبود می بخشد

قند بیش از حد می تواند التهاب سراسر بدن و افزایش تولید سبوم که یک ماده چرب پوست است را افزایش دهد. آکنه می تواند نتیجه ترشح سبوم بیش از حد باشد.

کاهش مصرف قند اضافه شده ممکن است به کند کردن روند پیری پوست کمک کند. غذاهای کبابی، سرخ شده یا برشته ممکن است حاوی مواد بیشتری باشند که به کلاژن و فیبرهای الاستیک پوست شما واکنش نشان دهند.

  1. خطر ابتلا به بیماری های کبدی را کاهش می دهد

مطالعات نشان می دهد که مصرف بیش از حد قند اضافه شده با بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) مرتبط است. این نوع بیماری کبد به موارد زیر ارتباطی ندارد:

  • الکل
  • مسمومیت با فلزات سنگین
  • یک عفونت ویروسی

این وظیفه کبد شما است که فروکتوز که نوعی قند افزوده است را تجزیه کند. فروکتوز اضافی به ویژه از نوشیدنی های شیرین که به کبد می رسد، به چربی تبدیل می شود. در نهایت، زمانی که چربی بیش از حد در کبد ذخیره می شود، ممکن است فرد به NAFLD مبتلا شود.

کاهش مصرف قند اضافه شده می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های کبد کمک کند.

1 دیدگاه برای “7 فایده کاهش مصرف قند برای سلامتی

  1. ایدین قاسمی گفته:

    بله دقبقا درسته اگر یک مدت قند وشکر را کاملا حذف کنیم خیلب از مشکلات مربوز به چاقی هم حل میشود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.