دانشمندان دارویی جدید بهنام CPACC را معرفی کردهاند که از افزایش وزن و بیماری کبد چرب جلوگیری میکند؛ حتی با رژیم غذایی پرچرب و شیرین.
به گزارش تکناک، پژوهشگران دانشگاه UT Health San Antonio با همکاری دانشگاه پنسیلوانیا و دانشگاه کرنل، داروی جدیدی بهنام CPACC توسعه دادهاند که از افزایش وزن و آسیبهای کبدی در موشهایی که تحت رژیم غذایی ناسالم بودند، جلوگیری کرده است.
این دارو با مهار ورود منیزیم به میتوکندری، موجب فعال نگهداشتن موتور سلولی برای سوزاندن انرژی میشود. موشهایی که این دارو را خوردند یا حتی رژیم غذایی پرچرب و شیرین داشتند، وزن کم کرده و اثری از بیماری کبد چرب در آنها دیده نشد.

فهرست مطالب
نقش پنهان منیزیم در سوختوساز بدن
منیزیم چهارمین ماده معدنی در بدن است که نقش مهمی در کنترل قند خون، فشار خون و سلامت استخوان دارد. اما این تحقیق نشان داد که افزایش بیش از حد منیزیم در میتوکندریها، تولید انرژی را کند میکند.
زمانی که ژن MRS2 (مسئول انتقال منیزیم به میتوکندری) حذف شد، سلولها چربی و قند را مؤثرتر سوزاندند و حیوانات سالم و لاغر باقی ماندند.
داروی CPACC چگونه عمل میکند؟
داروی CPACC با تقلید از فرآیند حذف ژن MRS2، ورود منیزیم به میتوکندریها را محدود میکند و با این روش، سوختوساز انرژی را افزایش داده و از بروز عوارض متابولیک جلوگیری میکند.

موشهای آزمایششده، علیرغم مصرف مداوم رژیم غذایی سرشار از قند و چربی، لاغر ماندند و علائمی از بیماری کبد چرب یا چاقی نداشتند.
پتانسیل گسترده برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و سرطان کبد
دکتر مادش مونیسوامی، یکی از پژوهشگران این مطالعه، میگوید: این دارو میتواند خطر بیماریهای قلبی، سکته، دیابت نوع ۲ و حتی سرطان کبد را که ناشی از بیماری کبد چرب است، کاهش دهد.
این یافتهها حاصل چندین سال تحقیق است و پژوهشگران دانشگاهUT Health San Antonio اکنون در حال توسعه بیشتر این دارو و ثبت اختراع آن هستند.
تیم تحقیقاتی دانشگاهUT Health San Antonio از همکاری محققان دانشگاه پنسیلوانیا و کرنل نیز بهره برده است. مولکول CPACC توسط دکتر جاستین ویلسون از دانشگاه کرنل ساخته شده است.
این داروی نوآورانه با تنظیم میزان منیزیم در میتوکندریهای سلولی کار میکند و نیاز به رژیمهای غذایی سخت و تغییرات شدید در سبک زندگی را کاهش میدهد.