هوش مصنوعی یادداشت‌برداری گوگل به‌روزرسانی شد

NotebookLM

گوگل هوش مصنوعی یادداشت‌برداری NotebookLM را با اضافه‌کردن چندین قابلیت کاربردی به‌روزرسانی کرد.

به‌گزارش تک‌ناک، سال گذشته، گوگل هوش مصنوعی یادداشت‌برداری NotebookLM را برای محققان و دانشجویان معرفی کرد. اکنون کاربران می‌توانند علاوه‌بر اسناد گوگل و فایل‌های PDF و متن‌های آپلود‌شدنی‌، اسلایدهای گوگل و آدرس‌های وب را نیز به‌عنوان منبع اضافه کنند. راهنمای جدید Notebook هم منابع موجود در NotebookLM را می‌خواند و براساس آن‌ها راهنماهای مطالعه یا سؤالات متداول یا اسناد توجیهی ایجاد می‌کند.

همچنین، قابلیت استناد درون‌متنی به منابع کاربران برای بررسی صحت پاسخ‌های هوش مصنوعی وجود دارد. در هر Notebook یا پروژه می‌توانید حداکثر ۵۰ منبع با حداکثر ۵۰۰ هزار کلمه برای هر منبع آپلود کنید. پیش‌از‌این، کاربران فقط امکان آپلود ۵ منبع را داشتند.

با‌توجه‌به اینکه NotebookLM بر‌پایه‌ی آخرین مدل زبان بزرگ گوگل، یعنی جمنای ۱/۵ پرو، ساخته شده است، کاربران حالا می‌توانند درباره‌ی نمودارها و تصویرها و شکل‌هایی سؤال کنند که در این پلتفرم آپلود کرده‌اند.

به‌نقل از ورج، در ارزیابی عملی از قابلیت‌های جدید NotebookLM، امکان افزودن منابع داده جدید و دریافت استنادهای درون‌متنی و بهره‌گیری از مدل جمنای ۱/۵ پرو برای تحلیل نمودارها بررسی شد. در این آزمایش، اطلاعات عددی موجود در فایلی PDF شامل نمودار خطی با موفقیت از‌طریق NotebookLM استخراج شد.

همچنین، با کمک این هوش مصنوعی خلاصه‌ای از متن «قانون هوش مصنوعی اتحادیه‌ی اروپا» به‌همراه استنادات مرتبط ارائه شد. این استنادات منشأ پاسخ‌های ارائه‌شده را به کاربر مشخص می‌کردند. حین بررسی نسخه‌ی آزمایشی، مشاهده شد که NotebookLM نمی‌تواند منابع وب را از‌طریق URL پردازش کند. با وجود آغاز فرایند بارگذاری وب‌سایت پس از جایگزینی لینک به NotebookLM، در‌نهایت این منابع به فهرست منابع اضافه نمی‌شدند.

NotebookLM برخلاف Perplexity’s Pages ابزاری برای نگارش خودکار مقالات پژوهشی نیست. Perplexity’s Pages ادعا می‌کند که به محققان در یافتن داده و تسهیل اشتراک‌گذاری اطلاعات کمک می‌کند.

به‌گفته‌ی گوگل، NotebookLM کاربردهای متنوعی دارد. به‌عنوان مثال، والتر ایساکسون، نویسنده‌ی برجسته، از این پلتفرم برای تحلیل مجلات ماری کوری به‌منظور نگارش کتاب بعدی خود استفاده کرده است. همچنین، سازمان‌های غیرانتفاعی از NotebookLM برای شناسایی نیازهای جوامع محروم و سازمان‌دهی اطلاعات به‌منظور نگارش پیشنهاد‌های کمک‌هزینه بهره می‌گیرند.

درحالی‌که مخاطبان هدف NotebookLM همچنان محققان و دانشجویان و اغلب نویسندگان هستند، این شرکت کاربردهای دیگری نیز برای این ابزار شناسایی کرده است. NotebookLM اکنون در بیش از ۲۰۰ کشور و منطقه در‌دسترس است و از بیش از ۱۰۰ زبان پشتیبانی می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.