17 عادت مضر برای سلامت قلب

داشتن قلبی سالم برای عملکرد بدن حیاتی است. به عنوان مثال، زمانی که فشار خون شما کنترل می شود، قلب شما هم به خوبی کار می کند. همچنین داشتن فشار خون در محدوده سالم می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش و سلامت قلب را افزایش دهد.

به گزارش تکناک، بیماری قلبی حدود 20.1 میلیون بزرگسال در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد. شرایط خطرناک ابتلا به بیماری های قلبی می تواند شامل فشار خون و کلسترول بالا، سیگار کشیدن و سایر بیماری ها مانند دیابت باشد.

عادات سبک زندگی

برخی از انتخاب های سبک زندگی می تواند بر سلامت قلب و عملکرد آن تأثیر بگذارد که در زیر به برخی از آنها می پردازیم:

کم تحرک بودن

ساعت ها نشستن و بی تحرک بودن خطر حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد. فقدان حرکت به طور کلی ممکن است بر میزان چربی و قند خون نیز تأثیر بگذارد.

افزایش زمان فعال بودن به این معنی نیست که باید هر دقیقه از روز ورزش یا حرکت کنید. فعالیت بدنی توصیه شده 150 دقیقه در هفته فعالیت شدید همراه با دو روز تمرین قدرتی است.

اگر می‌خواهید فعال‌تر شوید، می‌توانید با انتخاب فعالیت‌هایی که از آنها لذت خواهید برد و با سطح توانایی‌های حرکتی شما مطابقت دارند، شروع کنید. همچنین می‌توانید ورزش را با فعالیت‌هایی که معمولاً هنگام نشستن انجام می‌دهید، مانند راه رفتن روی تردمیل و مطالعه، ترکیب کنید.

تاثیر منفی ورزش

در حالی که ورزش برای قلب شما مفید است، اما ممکن است فشار بیش از حد به قلب شما وارد شود به خصوص در ورزش های هوازی. این نوع ورزش به فعالیت طولانی مدت قلب و ریه ها نیاز دارد. فشار بیش از حد به قلب ناشی از فعالیت بدنی می تواند منجر به موارد زیر شود:

  • احساس سرگیجه، سبکی سر یا حالت تهوع
  • تنگی نفس یا درد قفسه سینه
  • ضربان قلب یا نبض نامنظم

برای ورزش کردن، عاقلانه ، هدفمند و پیوسته پیش بروید. شما می توانید زمان ورزش خود را در طول روز یا هفته تقسیم کنید. به عنوان مثال، برای رسیدن به هدف توصیه شده در هفته که 150 دقیقه ورزش است، می توانید پنج روز در هفته به مدت 30 دقیقه در روز ورزش کنید.

استفاده نکردن از نخ دندان

اگر نخ دندان نکشید، پلاک های چسبنده مملو از باکتری به مرور زمان روی دندان های شما ایجاد می شود که می تواند منجر به بیماری لثه شود. اگرچه این ارتباط مستقیم نیست، اما ارتباطی بین بیماری پریودنتال که یک بیماری لثه است و بیماری قلبی وجود دارد. این ارتباط ممکن است تا حدی به دلیل التهاب باشد.

بیماری لثه یک اختلال التهابی در نظر گرفته می شود. در عین حال، بیماری های قلبی هم ممکن است تابعی از التهاب قلب باشد. التهاب زمانی اتفاق می‌افتد که بدن به عفونت‌ها یا آسیب‌های قلبی واکنش نشان می‌دهد.

مطمئن شوید که روزانه با استفاده از یکی از موارد زیر از نخ دندان استفاده می کنید:

  • نخ دندان
  • فرچه بین دندانی
  • خلال دندان پلاستیکی یا چوبی
  • یک نخ دندان توصیه شده توسط دندانپزشک

فراموش نکنید که سایر اقداماتی را که می تواند دندان ها و لثه های شما را سالم نگه دارد را پشت گوش نندازید. این اقدامات شامل مسواک زدن دندان های خود حداقل دو بار در روز و رعایت منظم ویزیت های دندانپزشکی است.

انزوا

یک مطالعه ارتباط بین انزوای اجتماعی، حمایت های اجتماعی، تنهایی و شیوع بیماری قلبی را بررسی کرد. محققان متوجه شدند که هم انزوای اجتماعی و هم حمایت های اجتماعی با مواردی از بیماری قلبی مرتبط است.

بهتر است راه هایی برای تقویت ارتباطات خود با خانواده، دوستان یا سایر افرادی که به طور منظم با آنها در ارتباط هستید، پیدا کنید. تحقیقات نشان داده است که افراد دارای ارتباطات اجتماعی بیشتر، به طور کلی زندگی طولانی‌تر و سالم‌تری دارند.

سیگار کشیدن یا زندگی با یک فرد سیگاری

سیگار باعث لخته شدن خون می شود که می تواند جریان خون به قلب را مسدود کند و به تجمع لکه در رگ ها کمک کند.

حتی اگر سیگار نمی کشید، قرار گرفتن در معرض دود سیگار می تواند برای قلب شما مضر باشد. قرار گرفتن در معرض دود سیگار می تواند خیلی سریع روی قلب و عروق تاثیر بگذارد. خطر ابتلا به بیماری قلبی نیز در اثر قرار گرفتن دود سیگار 25 تا 30 درصد افزایش می یابد.

اگر سیگار نمی کشید، سعی کنید شروع نکنید و در صورت امکان از قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز خودداری کنید.

کم توجهی به وزن

خوردن غذاهای پرکالری بدون مواد مغذی زیاد ممکن است منجر به افزایش وزن و چاقی شود. این مسئله تقریباً 75 درصد از بزرگسالان 20 ساله و بالاتر را تحت تأثیر قرار می دهد.

با چربی بیشتر بدن و وزن بیشتر، خطر ابتلا به بیماری قلبی و بالا رفتن فشار خون افزایش می یابد. سایر بیماری هایی که می تواند ناشی از چاقی باشد عبارتند از مشکلات تنفسی، دیابت نوع 2 و برخی سرطان ها.

وزن سالم از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود. رسیدن به وزنی که در محدوده سالم برای شما قرار دارد، تا حدی به موارد زیر نیاز دارد:

  • تغذیه سالم
  • فعالیت بدنی مداوم
  • خواب کافی
  • مدیریت استرس

عادات مرتبط با سلامتی

سایر جنبه های سلامتی می تواند در سلامت قلب شما نقش داشته باشد که به برخی از آنها در زیر می پردازیم:

عدم کنترل استرس

احساس استرس و افسردگی می تواند بر قلب شما تأثیر بگذارد. استرس حاد ممکن است منجر به افزایش ضربان قلب، انقباضات قلب و فشار خون شود. قرار گرفتن در معرض استرس مزمن می تواند خطر فشار خون بالا، حملات قلبی یا سکته را افزایش دهد.

در حالی که همه افراد گاهی اوقات احساس استرس می کنند، نحوه مدیریت این احساسات نیز می تواند بر سلامت قلب شما تأثیر بگذارد. وقتی استرس وارد می‌شود، به دنبال راه‌هایی برای تسکین آن در فعالیت‌هایی باشید که از آن لذت می‌برید یا ممکن است برای شما آرامش‌بخش باشند.

تکنیک هایی مانند تمرینات تنفس عمیق یا تماشای برنامه مورد علاقه خود پس از یک روز طولانی می تواند مفید باشد. همچنین ممکن است پیاده روی یا ورزش که می تواند مزایای بیشتری برای سلامت قلب داشته باشد هم برای کاهش استرس مفید باشد.

اگر به کمک بیشتری نیاز دارید می توانید به یک روانپزشک مراجعه کنید.

عدم انجام معاینات منظم سلامت

شما همیشه می خواهید بدانید که آیا کلسترول، فشار خون و قند خون شما در محدوده سالمی است یا خیر. اگر این موارد بالا باشد، شما در معرض خطر قاتلان خاموش مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت هستید. شایان ذکر است، افرادی که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، احتمالاً این نشانگرهای سلامتی در آنها بالا است.

به یک پزشک مراجعه کنید تا از میزان کلسترول، فشار خون و قند خون خود مطلع شوید.

نادیده گرفتن خروپف

خروپف به جز یک صدای آزاردهنده می تواند نشانه چیز جدی تری باشد و آن هم خفگی انسدادی خواب است. این اختلال که با قطع شدن تنفس در خواب مشخص می شود، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. خفگی در خواب می تواند باعث افزایش سرسام آور فشار خون شود و در هنگام خواب فرد پایین نیاید.

پزشک می تواند با یک آزمایش این بیماری را تشخیص دهد. ممکن است افراد مبتلا به این عارضه برای کمک به تنفس در موارد متوسط ​​یا شدید به دستگاه فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) نیاز داشته باشند. در موارد خفیف به منظور کاهش مشکلات تنفسی، تغییرات سبک زندگی از جمله ورزش و داشتن یک روتین آرام بخش قبل از خواب می تواند موثر باشد.

قطع یا حذف قرص هایی که به قلب شما کمک می کنند

مصرف قرص می تواند سخت باشد. ممکن است قرص ها عوارض جانبی داشته باشند و یا وقتی احساس بهتری دارید، مصرف آنها را فراموش کنید.

با این حال، شما باید داروهای خود را همانطور که برای شما تجویز می شود مصرف کنید. مانند سایر داروها، داروهای قلبی نیز برای از بین بردن علائم یا جلوگیری از بدتر شدن آنها مصرف می شود.

شما هرگز نباید بدون مشورت با متخصص، مصرف داروهای قلبی خود را متوقف کنید یا دوز آنها را تغییر دهید. همچنین اگر احساس می‌کنید دارو برای شما مفید نیست یا عوارض جانبی دارد، باید با یک پزشک خود صحبت کنید.

نادیده گرفتن برخی احتمالات

افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی از جمله سکته مغزی، بیماری قلبی و نارسایی قلبی، در ایالات متحده بیش از هر بیماری دیگری از جمله سرطان جان خود را از دست می دهند.

فشار خون و کلسترول بالا، دیابت، اضافه وزن و استعمال دخانیات همگی عوامل خطرناکی هستند که باید کنترل شوند. حتی اگر برخی از عوامل در مورد شما صدق نکنند، برخی دیگر مانند سن و سابقه خانوادگی ، ممکن است در افزایش خطر نقش داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خطرات با یک متخصص مشورت کنید.

نادیده گرفتن علائم جسمی

علائمی مانند درد قفسه سینه و تنگی نفس می تواند نشان دهنده مشکلات قلبی  باشد. با این حال، تحقیقات نشان داده است که آنها می توانند نشانگر مشکلات قلبی در آینده نیز باشند.

هر چه سریعتر مشکلات احتمالی را درمان کنید، احتمال آسیب دائمی به عضله قلب کمتر می شود. اگر هرگونه از علائم بیماری های قلبی دارید، فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

عادات غذایی

آنچه می خورید و می نوشید ممکن است بر سلامت قلب شما تأثیر بگذارد که در زیر به برخی از آنها می پردازیم:

مصرف گوشت قرمز

گوشت قرمز سرشار از چربی اشباع شده است که می تواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. تحقیقات نشان می دهد که بخشی از افزایش خطر به دلیل میزان بالای تری متیل آمین N-اکسید (TMAO) است. TMAO یک ماده شیمیایی است که باکتری های روده در طول هضم گوشت قرمز تولید می کنند. یک مطالعه نشان داد افرادی که گوشت قرمز مصرف می‌کنند سه برابر بیشتر از این ماده شیمیایی در بدنشان وجود دارد.

اگر به دنبال افزایش پروتئین مصرفی خود هستید، مرغ و ماهی بدون پوست به اشکال فرآوری نشده و آجیل و لوبیا می توانند جایگزین های خوبی برای گوشت قرمز باشند. اگر نمی‌توانید گوشت قرمز را کنار بگذارید، سعی کنید میزان مصرف خود را محدود کنید.

مصرف ناکافی میوه ها و سبزیجات

تحقیقات نشان داده است افرادی که روزانه بیش از 5 وعده میوه و سبزی می خورند در مقایسه با افرادی که کمتر از سه وعده در روز می خورند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی قرار دارند.

نیمی از هر وعده غذایی باید از میوه ها و سبزیجات تشکیل شود. با این حال، میانگین مصرف میوه و سبزیجات برای بزرگسالان کمتر از توصیه های رژیم غذایی است.

یک رژیم غذایی سالم برای قلب شامل مصرف مواد مغذی دیگری مانند آجیل، غلات کامل، لبنیات کم چرب و پروتئین است.

خوردن زیاد غذاهای پر نمک

هر چه نمک بیشتری مصرف کنید، فشار خون شما بالاتر می رود. فشار خون بالا عامل خطرناک اصلی برای سکته مغزی، نارسایی کلیه و حمله قلبی است.

بسیاری از ما باید مصرف سدیم را زیر 2300 میلی گرم در روز نگه داریم. اگر فشار خون بالا دارید یا بالای 50 سال دارید، باید این میزان را به 1500 میلی گرم کاهش دهید.

عدم مصرف برخی از غذاها در حد اعتدال

غذاهای سرشار از قند، چربی و سدیم اغلب کالری زیادی دارند اما مواد مغذی کمی دارند یا اگر هم داشته باشند، بدن شما نمی تواند از آنها استفاده کند. مطالعات نشان داده است که رژیم های غذایی مملو از این غذاها خطر ابتلا به چاقی و دیابت را افزایش می دهد.

بهتر است به دنبال غذاهایی باشید که دارای مواد مغذی متراکم هستند، مانند:

  • سبزیجات و میوه ها
  • غلات کامل
  • غذاهای دریایی، گوشت های بدون چربی و مرغ
  • تخم مرغ
  • لوبیا و نخود
  • شیر پرچرب و کم چرب
  • آجیل و دانه های بدون نمک

مصرف بیش از حد الکل

مصرف الکل زیاد با خطر بیشتر ابتلا به فشار خون بالا، میزان بالای چربی خون و نارسایی قلبی مرتبط است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.