کشف خطرات جدید مرتبط با غذاهای فوق فرآوری شده

یک مطالعه جدید ارتباط بین مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده و افزایش خطر ابتلا به مشکلات مختلف مرتبط با سلامت از جمله سرطان، بیماری‌های قلبی و ریوی، مشکلات سلامت روان و مرگ زودرس را نشان می‌دهد. علیرغم تحقیقات قبلی در مورد این موضوع، این بررسی جامع از نزدیک به 10 میلیون شرکت‌کننده تشکیل شده است که بر نیاز فوری به مداخلات بهداشت عمومی و تحقیقات بیشتر در مورد اثرات مضر این نوع غذاها تاکید می‌کند

یافته‌های یک مطالعه جدید بر نیاز به تحقیقات فوری برای درک اینکه چگونه غذاهای فوق فرآوری‌شده بر سلامتی تأثیر می‌گذارند تأکید می‌کند.

به گزارش تکناک، شواهدی ثابت نشان می‌دهد که قرار گرفتن بیشتر در معرض غذاهای فوق فرآوری‌شده با افزایش خطر 32 پیامد مضر سلامتی از جمله سرطان، بیماری‌های عمده قلبی و ریوی، اختلالات سلامت روان و مرگ زودرس مرتبط است.

این یافته‌ها که اخیرا در مجله The BMJ منتشر شده است، نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی سرشار از مواد غذایی فوق‌ فرآوری‌شده ممکن است برای بسیاری از سیستم‌های بدن مضر باشد و بر نیاز به اقدامات فوری برای کاهش قرار گرفتن در معرض رژیم غذایی با این محصولات و درک بهتر مکانیسم‌های مرتبط با تضعیف سلامت این نوع غذاها تاکید می‌کند.

غذاهای فوق فرآوری‌شده که شامل محصولات پخته و بسته بندی شده و تنقلات، نوشابه‌های گازدار، غلات شیرین و محصولات آماده برای خوردن هستند، تحت فرآیندهای صنعتی متعددی قرار می‌گیرند و اغلب حاوی رنگ‌ها، امولسیون کننده‌ها، طعم‌دهنده‌ها و سایر افزودنی‌ها هستند. همچنین این محصولات دارای قند، چربی یا نمک افزوده بالایی هستند، اما ویتامین و فیبر کمی دارند.

آنها می‌توانند تا 58٪ از کل انرژی دریافتی روزانه را در برخی از کشورهای با درآمد بالا تشکیل دهند و در دهه‌های اخیر مصرف چنین غذاهایی در بسیاری از کشورهای با درآمد پایین و متوسط نیز به سرعت افزایش یافته است.

بررسی جامع شواهد

بسیاری از مطالعات و تجزیه و تحلیل‌های قبلی، مواد غذایی فوق فرآوری‌شده را با سلامت ضعیف مرتبط دانسته‌اند، اما هیچ بررسی جامعی هنوز ارزیابی گسترده‌ای از شواهد در این زمینه ارائه نکرده است.

برای پر کردن این شکاف، محققان 45 متاآنالیز مجزا از 14 مقاله مروری انجام دادند که غذاهای فوق فرآوری‌شده را با پیامدهای نامطلوب سلامتی مرتبط می‌کردند.

این مقالات مروری همگی در سه سال گذشته منتشر شدند و تقریباً 10 میلیون شرکت‌کننده در آنها شرکت داشتند. هیچکدام از این تحقیقات توسط شرکت‌هایی که در زمینه تولید غذاهای فوق فرآوری شده فعالیت می‌کنند، تامین مالی نشده‌اند.

تخمین قرار گرفتن در معرض غذاهای فوق فرآوری شده از ترکیبی از پرسشنامه‌های دفعات مصرف غذا، یادآوری رژیم غذایی 24 ساعته و سابقه رژیم غذایی به دست آمد و به عنوان مصرف بیشتر در مقابل مصرف کمتر، وعده‌های اضافی در روز یا افزایش 10 درصدی اندازه‌گیری شد.

محققان شواهد را با مقیاس قانع کننده، بسیار پیشنهادی، پیشنهادی، ضعیف یا بدون شواهد درجه‌بندی کردند. همچنین آنها کیفیت شواهد را بالا، متوسط، کم یا بسیار پایین ارزیابی کردند.

به‌طور کلی، نتایج نشان می‌دهد که قرار گرفتن بیشتر در معرض غذاهای فوق فرآوری شده به‌طور مداوم با افزایش خطر 32 پیامد نامطلوب سلامتی مرتبط است.

شواهد متقاعد‌کننده نشان داد که مصرف بیشتر مواد غذایی فوق فرآوری‌شده با حدود 50 درصد افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، 48 تا 53 درصد بیشتر خطر اضطراب و اختلالات روانی رایج و 12 درصد بیشتر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.

همچنین شواهد بسیار پیشنهادی نشان داد که مصرف بیشتر مواد غذایی فوق فرآوری‌شده با 21 درصد بیشتر خطر مرگ به هر دلیلی، 40 تا 66 درصد افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی، چاقی، دیابت نوع 2 و مشکلات خواب و 22 درصد افزایش خطر افسردگی مرتبط است.

شایان ذکر است که شواهدی مبنی بر ارتباط قرار گرفتن در معرض مواد غذایی فوق فرآوری‌شده با آسم، سلامت دستگاه گوارش، برخی سرطان‌ها و عوامل خطرناک متابولیک قلبی مانند چربی خون بالا و میزان پایین کلسترول خوب، محدود است.

فراخوان اقدام و تحقیقات بیشتر

محققان اذعان می‌کنند که بررسی‌هایی که آنها انجام دادند، فقط تاثیر غذاهای فوق فرآوری‌شده را بررسی و نمی‌توانند این احتمال را رد کنند که سایر عوامل اندازه‌گیری‌نشده و تغییرات در ارزیابی مصرف غذای فوق‌فرآوری‌شده ممکن است بر نتایج آنها تأثیر گذاشته باشد.

با این حال، استفاده آنها از روش‌های سیستماتیک دقیق و از پیش تعیین‌شده برای ارزیابی اعتبار و کیفیت تحلیل‌ها نشان می‌دهد که نتایج در برابر بررسی دقیق هستند.

به این ترتیب، آنها نتیجه می‌گیرند: این یافته‌ها از تحقیقات فوری و اقدامات بهداشت عمومی حمایت می‌کند که به دنبال هدف قرار دادن و به حداقل رساندن مصرف مواد غذایی فوق فرآوری‌شده به‌منظور بهبود سلامت عموم مردم است.‌

محققان در یک مقاله مرتبط می‌گویند: غذاهای فوق فرآوری‌شده به سلامتی آسیب می‌زنند و عمر را کوتاه می‌کنند. بنابراین برای کنترل و کاهش تولید و مصرف آنها که در سطح جهان در حال افزایش است، چه باید کرد؟

آنها اشاره می‌کنند که فرمول‌بندی مجدد آسیب را از بین نمی‌برد و سودآوری تولیدکنندگان را از تغییر به سمت تولید غذاهای مغذی منصرف می‌کند، بنابراین سیاست‌های عمومی و اقدام در مورد غذاهای فوق‌فرآوری‌شده ضروری است.

این سیاست‌ها شامل قرار دادن برچسب‌های حقایق تغذیه‌ای در معرض دید، محدود کردن تبلیغات و ممنوعیت فروش در مدارس و بیمارستان‌ها یا در نزدیکی آن، و افزایش قیمت و سایر اقداماتی است که باعث می‌شود غذاهای فرآوری نشده یا کمتر فرآوری‌شده و غذاهای تازه آماده شده در دسترس و ارزان‌تر از مواد غذایی فرآوری‌شده باشند.

محققان می‌گویند که اکنون زمان آن فرا رسیده است که آژانس‌های سازمان ملل متحد به همراه کشورهای عضو کنوانسیون، چارچوبی در مورد غذاهای فوق فرآوری‌شده مشابه چارچوب دخانیات ایجاد و اجرا کنند و نمونه‌هایی از عملکردهای عالی را ترویج کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.