آینده نامعلوم Baidu با تحریم‌های جدید آمریکا

Baidu

شرکت Baidu اعتراف کرد که تحریم‌های آمریکا علیه پردازنده‌های گرافیکی انویدیا و ای‌ام‌دی ممکن است به‌معنای دسترسی‌نداشتن مجدد این شرکت به پردازنده‌های گرافیکی پیشرفته باشد.

به‌گزارش تک‌ناک، شرکت Baidu اخیراً به سرمایه‌گذاران خود اعلام کرد که به‌دلیل محدودیت‌های صادراتی آمریکا، پردازنده‌های گرافیکی پیشرفته را برای کاربردهای هوش مصنوعی در آینده نمی‌تواند تهیه کند.

با‌این‌حال، این شرکت معتقد است که بسته نرم‌افزاری پیشرفته‌اش با وجود استفاده از پردازنده‌های ساده‌تر، همچنان موقعیت رقابتی آن را تضمین می‌کند.

رابین لی، مدیرعامل Baidu، در کنفرانس درآمدزایی این هفته گفت:

در درازمدت، ممکن است به جدیدترین پردازنده‌های گرافیکی دسترسی نداشته باشیم؛ اما با کارآمدترین پشته نرم‌افزاری داخلی، تجربه کاربری به‌خطر نخواهد افتاد.

به‌گفته رابین لی، این شرکت تاکنون چندان تحت‌تأثیر محدودیت‌های صادراتی ایالات متحده بر پردازنده‌های گرافیکی و سایر پردازنده‌های با عملکرد بالا برای هوش مصنوعی قرار نگرفته است؛ بنابراین، در کوتاه‌مدت تحت‌تأثیر قرار نخواهد گرفت.

این شرکت می‌گوید ذخایر موجود پردازنده‌های گرافیکی انویدیا و توانایی‌های تأمین فعلی آن برای تأمین انرژی خدمات هوش مصنوعی موجود و برنامه‌های کاربردی بومی هوش مصنوعی و حداقل برخی از پروژه‌های آینده کافی است. این شامل پشتیبانی از ERNIE، پاسخ Baidu به ChatGPT است که به‌عنوان قدرتمندترین مدل پایه چین شناخته می‌شود.

به‌نقل از سایت The Register، بایدو به‌طور سنتی از پردازنده‌های گرافیکی پرقدرت انویدیا برای آموزش و استنتاج مدل‌های هوش مصنوعی خود استفاده می‌کرد. چند سال پیش، این شرکت تراشه «کونلون ۲» خود را معرفی کرد که می‌توانست با A100 انویدیا در بارهای کاری هوش مصنوعی رقابت کند. با‌این‌حال، مشخص نیست که آیا در‌حال‌حاضر بخش زیادی از خدمات این شرکت را تأمین می‌کند یا خیر.

همچنین، گزارش شده است که Baidu برای کاهش وابستگی خود به انویدیا، پردازنده‌های سری Ascend 910 هواوی را در اواخر سال گذشته پذیرفته است. اکنون که این شرکت  نمی‌تواند پردازنده‌های A100 و H100 انویدیا را بخرد و در زمان عرضه B100های انویدیا در سال جاری به آن‌ها دسترسی نخواهد داشت، باید به پردازنده‌های توسعه‌یافته و ساخته‌شده در چین تکیه کند که البته به سرعت پردازنده‌های انویدیا نیستند. اینجاست که بایدو امید زیادی به پشته نرم‌افزاری و نوآوری خود دارد.

رابین لی گفت:

در لایه کاربرد و لایه مدل و لایه چهارچوب، فضای زیادی برای نوآوری وجود دارد. معماری هوش مصنوعی چهار‌لایه‌ای که به‌طور کامل خودمان توسعه داده‌ایم، به‌همراه تیم تحقیق و توسعه قوی ما در استفاده از تراشه‌های کم‌پیشرفته برای آموزش و استنتاج کارآمد مدل از ما پشتیبانی می‌کند. این به Baidu درمقایسه‌با همتایان داخلی خود مزیت رقابتی منحصر‌به‌فردی ارائه می‌دهد.

Baidu ادعا می‌کند که ازنظر اقتصادی کارآمدترین زیرساخت هوش مصنوعی چین را برای آموزش و استنتاج مدل دارد. این کارایی همراه با معماری نوآورانه هوش مصنوعی، موقعیت این شرکت را دربرابر رقبای داخلی خود مثبت می‌کند. همه شرکت‌های فناوری چینی با دسترسی به محصولات حرفه‌ای انویدیا با مشکلات مشابهی روبه‌رو هستند.

در‌مقابل، سرویس‌های ابری بین‌المللی مانند AWS و Azure و Google Cloud می‌توانند انبوهی از پردازنده‌های انویدیا را بخرند‌. در‌نهایت، اینکه کمبود چطور بر Baidu و همتایان داخلی آن در‌برابر رقبا جهانی تأثیر می‌گذارد، همچنان نامشخص است و باید منتظر پاسخ باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.