کامپیوترهای هوش مصنوعی ویندوزی چقدر رم نیاز دارند؟

کامپیوترهای هوش مصنوعی

مایکروسافت در حال تعیین مشخصات فنی حداقلی برای کامپیوترهای هوش مصنوعی ویندوزی است؛ البته این مشخصات هنوز رسماً ازطریق کانال‌های رسمی اطلاع‌رسانی نشده است.

به‌گزارش تکناک و به‌نقل از وب‌سایت تامزهاردور، کامپیوترهای هوش مصنوعی احتمالاً به رم بیشتری نیاز خواهند داشت.

طبق گزارش‌های ترندفورس، به نظر می‌رسد که حداقل ۱۶ گیگابایت رم برای کامپیوتر‌های هوش مصنوعی ویندوزی در نظر گرفته شده است.

علاوه‌بر‌این، ترندفورس تأکید می‌کند که کامپیوترهای جدید ویندوزی باید دست‌کم 40 TOPS توان محاسباتی داشته باشند تا به‌عنوان کامپیوترهای AI ویندوزی شناخته شوند.

TOPS مخفف Tera Operations Per Second است که یک ترا واحد عملیات بر ثانیه را نشان می‌دهد. 40 TOPS بدین‌معنا است که هر سیستم می‌تواند 40 تریلیون عملیات بر ثانیه انجام دهد.

این اصطلاح معمولاً برای تراشه‌ها و پردازنده‌هایی به‌کار می‌رود که در محاسبات پیچیده و پردازش‌های سریع استفاده می‌شوند؛ مانند پردازش‌های مربوط به هوش مصنوعی و یادگیری ماشین.

این امر نشان می‌دهد که ویندوز دوباره نقش مهمی در تعیین حداقل ظرفیت پذیرفتنی حافظه در کامپیوترهای جدید خواهد داشت.

در‌حالی‌که کاربران دسکتاپ با گزینه‌های ارتقای آسان نگرانی کمتری خواهند داشت، کسانی که لپ‌تاپ می‌خرند و متوجه می‌شوند که امکان ارتقای رم آن‌ها وجود ندارد، دیگر به جست‌وجو برای سیستم‌های با حافظه ناکافی نیازی نخواهند داشت و تنها باید به‌دنبال کامپیوترهای هوش مصنوعی جدید باشند.

تولیدکنندگان حافظه احتمالاً از افزایش تقاضا برای کامپیوترهایی با حافظه بیشتر به‌عنوان استاندارد جدید استقبال خواهند کرد.

سال گذشته، گزارشی از برخی از بازیگران مهم صنعت منتشر شد که نشان می‌داد آن‌ها تولید خود را برای کنترل عرضه و کسب قیمت‌های بیشتر کاهش داده‌اند.

این استراتژی ممکن است درآمد شرکت‌هایی مانند سامسونگ اس‌کی هاینکس را در طول سال 2023 تحت‌تأثیر قرار داده باشد؛ اما به‌نظر می‌رسد که این آسیب تا حدودی نتیجه اقدامات خود آن‌ها بوده است.

مایکروسافت در حال تعیین مشخصات فنی حداقلی برای کامپیوترهای هوش مصنوعی ویندوزی است، که هنوز به صورت رسمی از طریق کانال‌های رسمی اطلاع‌رسانی نشده است.

همان‌طور‌که بیان شد، تغییر در الزامات سیستمی کامپیوترها فقط به میزان حافظه محدود نمی‌شود. انتظار می‌رود که کامپیوترهای جدید بتوانند به‌طور روان و پاسخ‌گو از دستیار AI مایکروسافت، کوپایلوت پشتیبانی کنند که این به وجود شتاب‌دهنده‌های محلی کافی وابسته است. مایکروسافت حداقل 40 TOPS قدرت محاسباتی را برای این منظور تعیین کرده است که احتمال دارد به‌واسطه GPU مجزا فراهم شود. با‌این‌حال، اکثر پردازنده‌های کامپیوتر اکنون به NPUs (واحدهای پردازش عصبی) به‌روز شده‌اند که می‌توانند این هدف عملکرد محاسباتی را برآورده کنند یا فراتر روند.

بر‌اساس گزارش‌ها، توان ترکیبی CPU و GPU و NPU در تراشه‌های فعلی Meteor Lake اینتل در بهترین حالت به 34 TOPS می‌رسد. این میزان کمتر از حداقل 40 TOPS مورد‌نیاز برای پشتیبانی از سیستم‌های هوش مصنوعی پیشرفته است.

ترندفورس پیش‌بینی کرده است که تراشه‌های بعدی اینتل، یعنی Lunar Lake، این کمبود را جبران خواهند کرد. خود اینتل نیز اعلام کرده است که تراشه‌های Lunar Lake خواهند توانست تا سه برابر عملکرد AI بهتری از Meteor Lake ارائه دهند. این نشان‌دهنده پیشرفتی چشمگیر در عملکرد پردازشی و هوش مصنوعی است.

به‌نظر نمی‌رسد سازندگان دیگر پردازنده‌های کامپیوترهای ویندوزی مانند AMD و کوالکام به‌اندازه اینتل عقب باشند. انتظار می‌رود که سری AMD Ryzen 8000 (Strix Point) بتواند 45 TOPS ارائه دهد. همچنین، گفته می‌شود که پلتفرم Snapdragon X Elite کوالکام نیز حدوداً 45 TOPS تولید خواهد کرد.

دیدن اینکه آیا پردازنده‌های معماری Arm از کوالکام می‌توانند ازنظر سایر معیارهای عملکردی رقابت کنند یا خیر، موضوع جالبی خواهد بود.

درباره موج آینده کامپیوترهای هوش مصنوعی بحث و گمانه‌زنی‌های فراوانی وجود دارد؛ زیرا به‌نظر می‌رسد صنعت از این چرخه نوسازی سخت‌افزاری که ممکن است تحت‌تأثیر مایکروسافت کوپایلت قرار بگیرد، هیجان‌زده است. هنگامی‌که ویژگی‌های اصلی ویندوز کوپایلوت رونمایی شدند، سؤالات زیادی درباره الزامات حداقلی دستگاه‌های موردنیاز برای اجرای آن مطرح شد.

با‌این‌حال، معلوم شده است که حتی کامپیوترهای پیشرفته در سطح پایه باید مشخصات خاصی داشته باشند تا بتوانند از ویژگی‌های پیشرفته هوش مصنوعی مانند مایکروسافت کوپایلت پشتیبانی کنند.

به‌نظر می‌رسد که حتی کامپیوترهایی که فاقد NPUs داخلی هستند، نیز اجازه دارند تا به ویژگی‌های مهم مرتبط با هوش مصنوعی مایکروسافت مجهز شوند. این امر ممکن است تغییری در استانداردهای کامپیوترهای هوش مصنوعی به‌همراه داشته باشد. با‌توجه‌به این موضوع، انتظار می‌رود که در تابستان و هم‌زمان با انتشار ویندوز 12، شاهد اعمال الزامات حداقلی سخت‌گیرانه‌تری برای کامپیوترهای هوش مصنوعی ویندوزی باشیم.

طبق این چشم‌انداز، احتمالاً الزامات حداقلی برای کامپیوترهای هوش مصنوعی و ویندوز 12 شامل داشتن حداقل 16 گیگابایت رم و پردازنده‌ای با حداقل 40 TOPS قدرت محاسباتی AI باشد. این مشخصات نشان‌دهنده گامی بزرگ برای تقویت توانایی‌های محاسباتی و پردازشی کامپیوترها برای پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی پیچیده هوش مصنوعی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.