امکان دسترسی به شبیه‌ساز اندروید و iOS با پروژه IDX گوگل

پروژه IDX

گوگل با راه‌اندازی پروژه IDX، به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا از‌طریق مرورگرهای اینترنتی به شبیه‌سازهای کامل سیستم‌عامل‌های iOS و اندروید دسترسی پیدا کنند.

به‌گزارش تک‌ناک، گوگل با پروژه IDX امکان دسترسی به شبیه‌ساز اندروید و iOS را فراهم می‌کند. این پروژه به‌ویژه برای توسعه‌دهندگانی مفید است که روی سیستم‌عامل iOS کار می‌کنند؛ اما به مک دسترسی ندارند؛ چرا‌که اکنون می‌توانند بدون نیاز به سخت‌افزار خاصی، توسعه را انجام دهند.

این گام نوآورانه گوگل چشم‌انداز جدیدی را درزمینه توسعه برنامه‌های چندپلتفرمی و دسترسی آسان‌تر به ابزارهای توسعه ارائه می‌دهد. پروژه IDX گوگل که سال گذشته معرفی و برای دسترسی زودهنگام منتشر شد، اقدامی بلندپروازانه است که با هدف رفع برخی از مشکلات اساسی توسعه‌دهندگان طراحی شده است.

پروژه مذکور به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا با استفاده از پنجره مرورگر واحد، به محیط کاملی برای ویرایش کد، ترمینال Remote، مجموعه‌ای از الگوهای پروژه و نمایش وب برنامه در حال توسعه خود دسترسی داشته باشند.

علاوه‌بر ویژگی‌های پیشرفته پروژه IDX، این سرویس مانند بسیاری از خدمات دیگر گوگل در این روزها، از دستیار هوش مصنوعی داخلی بهره می‌برد که ویژگی‌های تکمیل خودکار کد را ارائه می‌دهد و تحت نظارت Codey فعالیت می‌کند. ازآنجاکه تمامی فعالیت‌ها روی گوگل کلود انجام می‌شود، این ایستگاه کاری پروژه IDX از هر دستگاه دارای مرورگر وب دردسترس است.

یکی از جنبه‌های هیجان‌انگیز اصلی رونمایی پروژه IDX، اعلام قصد گوگل برای ارائه پشتیبانی از شبیه‌سازهای اندروید و iOS بود. در به‌روزرسانی جدیدی درباره پیشرفت‌های پروژه IDX، گوگل خبر داد که پشتیبانی از سیستم‌‌عامل‌های اندروید و iOS اکنون به‌طور گسترده برای کاربرانی فعال شده است که از فهرست انتظار خارج شده‌اند.

پروژه IDX با ارائه پشتیبانی از شبیه‌سازهای iOS، به توسعه‌دهندگان فرصت می‌دهد تا بدون نیاز به داشتن کامپیوتر مک، برای توسعه اپلیکیشن‌های iOS دست به کار شوند. این پروژه نه‌تنها برای اپلیکیشن‌های بومی مفید است؛ بلکه سه حالت پیش‌نمایش IDX به توسعه‌دهندگان وب اجازه می‌دهد تا وب‌سایت‌های خود را هم‌زمان در مرورگر سافاری روی iOS و کروم روی اندروید و نسخه دسکتاپ کروم آزمایش کنند.

این قابلیت پروژه IDX به‌خصوص برای توسعه‌دهندگان Flutter طراحی شده است؛ زیرا آنان اغلب مایل‌اند ببینند که چگونه تغییرات اعمال‌شده‌شان می‌تواند روی نسخه‌های اندروید و iOS و وب‌اپلیکیشن‌ تأثیر بگذارد. باوجوداین، گوگل همچنان پشتیبانی خود از iOS در پروژه IDX را به‌عنوان تجربه آزمایشی محسوب می‌کند. این بیان موضع نشان می‌دهد که همچنان برخی از جنبه‌های پشتیبانی iOS ممکن است در حال تکامل و بهینه‌سازی باشد.

گوگل در تلاش است تا ورود توسعه‌دهندگان به پروژه IDX را با استفاده از زبان‌ها و چهارچوب‌های محبوب خودشان تسهیل کند. این هدف ازطریق افزودن قالب‌های جدید پروژه برای زبان‌هایی نظیر Astro ،Go ،Python/Flask ،Qwik ،Lit ،Preact ،Solid.js و Node.js دنبال می‌شود.

علاوه‌براین، اهالی مانتین‌ویو اعلام کرده‌اند که کاربران می‌توانند فضای کاری IDX و قالب‌های موجود را با استفاده از Nix به‌دلخواهشان سفارشی‌سازی کنند. گوگل درباره استفاده از Nix می‌گوید:

پروژه IDX از Nix برای تنظیم پیکربندی محیط هر فضای کاری به‌منظور فراهم‌کردن انعطاف‌پذیری و قابلیت توسعه‌پذیری در IDX بهره می‌برد. حتی قالب‌ها و پیش‌نمایش‌های موجود در IDX با استفاده از Nix پیکربندی شده‌اند تا عملکرد صحیح آن‌ها درون IDX تضمین شود. گوگل پیوسته به‌دنبال بهبودهای Nix است تا به افزایش بهره‌وری کاربران کمک کند.

اکنون می‌توانید قالب‌های شروع IDX را با استفاده از انعطاف‌پذیری Nix به‌راحتی سفارشی‌سازی کنید و خطاهای احتمالی را کاهش دهید و با ویرایش فایل‌های Nix، کدنویسی خود را کارآمدتر کنید. این بهبودها شامل پشتیبانی از برجسته‌سازی نحو و تشخیص خطا و پیشنهادهای تکمیل کد می‌شود.

جدیدترین به‌روزرسانی‌ها در پروژه IDX شامل قابلیت‌های جدیدی است که تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد. ازجمله این ویژگی‌ها، پیکربندی خودکار فایروال است که براساس نیازهای خاص هر پروژه تنظیم می‌شود.

همچنین، دسترسی سریع‌تر به ابزارهای خط فرمان و پیشرفت‌هایی در پشتیبانی از Docker ارائه شده‌اند. درکنار این امکانات، توسعه‌دهندگان مستقر در 15 کشور دیگر، ازجمله برزیل، کانادا، هند و مکزیک، اکنون به ویژگی‌های هوش مصنوعی موجود در پروژه IDX دسترسی دارند.

اگر هنوز در فهرست انتظار برای بهره‌مندی از پروژه IDX گوگل ثبت‌نام نکرده‌اید، توصیه می‌کنیم که این کار را انجام دهید تا از فرصت‌های ارائه‌شده این پلتفرم بهره‌مند شوید. این فرصت دسترسی به ابزارهای جدید و فناوری‌های نوآورانه‌ای را فراهم می‌آورد که می‌تواند به تسریع و بهبود فرایندهای توسعه کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.