شرکت Rapidus تراشه های یک نانومتری را توسعه می‌دهد

شرکت Rapidus قصد دارد با همکاری مؤسسه‌ی لتی و دانشگاه توکیو در دهه ۲۰۳۰ تراشه‌هایی را با فرایند یک نانومتری تولید کند.

به‌گزارش تک‌ناک، Rapidus، استارت‌آپ ژاپنی تولید تراشه، با هدف آغاز تولید تراشه‌های ۲نانومتری در سال ۲۰۲۷، با همکاری دانشگاه توکیو و مؤسسه‌ی تحقیقاتی لتی (Leti) فرانسه، قرار است فناوری‌های فرایند ۱ تا ۱.۴نانومتری (معادل ۱ تا ۱.۴آنگسترومی) را توسعه دهد. به‌گزارش Nikkei، این مشارکت در ابتدا شامل تبادل کارکنان و به‌اشتراک‌گذاری برخی از تحقیقات بنیادی خواهد بود که از سال آینده آغاز می‌شود.

تامزهاردور می‌نویسد که در شرایط نامعلوم، لتی ساختارهای نوآورانه‌ی ترانزیستور را بررسی می‌کند؛ درحالی‌که Rapidus و سایر شرکای ژاپنی علم‌آموزانی را اعزام و پس‌ازآن نمونه‌های آزمایشی را ارزیابی و آزمایش خواهند کرد.

طبق گزارش‌ها، Rapidus در رشد فرایند ۱نانومتری درمقایسه‌با فناوری تولید ۲نانومتری خود، اهداف متعادلی دارد و تصمیم گرفته است کارایی انرژی و عملکرد را ۱۰ تا ۲۰درصد از فناوری تولید ۲نانومتری خود بهبود بخشد. اتخاذ فناوری فرایند ۱نانومتری پس از اتخاذ نودهای ۲ و ۱.۸ و ۱.۴نانومتری در این دهه به‌تدریج در دهه‌ی ۲۰۳۰ اتفاق خواهد افتاد.

در همین حین، برخی از افراد انتظار دارند که نودهای تولید فرایند ۱نانومتری و کمتر از ۱نانومتری به ساختار ترانزیستور جدیدی نیاز داشته باشند. چندین سازنده‌ی تراشه پیش‌بینی می‌کنند که ترانزیستورهای میدان اثر متقابل مکمل (CFETs) با ساختار عمودی درنهایت جایگزین ترانزیستورهای FET به‌شکل Gate-All-Around می‌شوند که هنوز به مرحله‌ی اصلی نرسیده‌اند.

لتی و مرکز فناوری نیمه‌هادی پیشرو (LSTC)، سازمان ژاپنی با حضور Rapidus، دانشگاه توکیو، مؤسسه‌ی تحقیقاتی ریکن و برخی از دانشگاه‌های ملی دیگر، اکتبر۲۰۲۳ تفاهم‌نامه‌ی همکاری امضا کردند. هدف اصلی این تفاهم‌نامه برقراری همکاری پایدار درزمینه‌ی فناوری نیمه‌هادی به‌مدت یک دهه و تعریف مشترک نقشه‌های تحقیق و توسعه بلندمدت است.

درحال‌حاضر، Rapidus با همکاری شرکت IBM و مؤسسه‌ی Imec بلژیک برای طراحی فرایند تولید ۲نانومتری مشغول کار است و تولید آزمایشی تراشه‌های ۲نانومتری در سال ۲۰۲۵ را برنامه‌ریزی کرده است و تولید حجم زیاد تراشه‌های ۲نانومتری را در سال ۲۰۲۷ شروع خواهد کرد.

همکاری با لتی موجب ازبین‌بردن شراکت Rapidus و IBM و Imec با یکدیگر نمی‌شود. درواقع، این سازمان‌ها ممکن است به‌عنوان مکمل برای یکدیگر عمل کنند. این همکاری با شرکای جهانی می‌تواند به‌عنوان گام مهم دیگری برای احیای موقعیت ژاپن در صنعت نیمه‌رساناها مشاهده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.