4 علامت واضح سرطان روده بزرگ در جوانان

سرطان روده

مطالعات جدید نشان می‌دهد که وجود چهار نشانه بسیار واضح می تواند باعث افزایش خطر ابتلا زودرس به سرطان روده بزرگ یا کولورکتال ‌در جوانان شود.

به گزارش تکناک، یافته های این مطالعه بسیار حائز اهمیت هستند زیرا سرطان روده بزرگ (colorectal cancer : cancer of the colon or rectum) در افراد زیر 50 سال با سرعت هشدار دهنده ای در حال افزایش است.

این چهار علامت شامل درد شکم، خونریزی مقعدی، اسهال و کم خونی ناشی از فقر آهن هستند و در مطالعه جدیدی که در مجله موسسه ملی سرطان منتشر شد، شناسایی شدند. در این مطالعات مشخص شد که این علائم دو سال قبل از تشخیص سرطان روده بزرگ ظاهر می شوند.

بیشتر بخوانید:

 

محقق ارشد این مطالعه گفت: سرطان کولورکتال فقط افراد مسن را تحت تاثیر قرار نمی دهد. ما می‌خواهیم  جوان‌تر ها هم از این علائم و نشانه‌های بسیار گویا آگاه باشند و آنها را جدی بگیرند.

digikala

خونریزی مقعدی و کم خونی ناشی از فقر آهن 

برای این مطالعه، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، داده‌های بیش از 5 هزار بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال زودرس که بیشتر در افراد زیر 50 سال رخ می‌دهد را تجزیه و تحلیل کردند.

هدف این مطالعه، شناسایی هر گونه نشانه ای بود که به تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ به ویژه سرطان کولورکتال زودرس کمک کند، زیرا این بیماری همواره در بین جوانان شایع تر است و در مراحل پیشرفته تری شناسایی می شود. بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، بین سال‌های 1995 تا 2019، نسبت موارد سرطان کولورکتال در بین افراد 55 ساله و کمتر، از 11 درصد به 20 درصد افزایش یافته است.

محققان متوجه شدند که در سه ماه تا دو سال قبل از تشخیص قطعی سرطان روده ، بیمارانی که درد شکمی، خونریزی مقعدی، اسهال و یا  کم‌خونی ناشی از فقر آهن را گزارش کرده‌اند، خطر ابتلا به سرطان کولورکتال زودرس در آنها زیاد بوده است.

هر چه فرد علائم بیشتری داشته باشد، احتمال ابتلا به سرطان روده بیشتر است. در واقع داشتن علائم به شرح زیر می تواند فرد را تحت تاثیر قرار دهد: داشتن یک علامت تقریباً خطر ابتلا به این بیماری را در فرد دو برابر می کند. داشتن دو علامت، خطر را بیش از 3.5 برابر افزایش می دهد و داشتن سه علامت یا بیشتر، خطر را بیش از 6.5 برابر افزایش می دهد.

برای برخی، علائم تا دو سال قبل از ابتلا به سرطان ظاهر می شوند. در این مطالعه نشان داد که حدود 19 درصد از بیماران، اولین نشانه این سرطان را از سه ماه تا دو سال قبل از تشخیص قطعی تجربه کردند. تقریباً 50 درصد از بیماران اولین علامت یا نشانه خود را در عرض سه ماه پس از تشخیص قطعی مشاهده کردند.

محقق ارشد این مطالعه گفت: به طور خاص دو علامت خونریزی مقعدی و کم خونی ناشی از فقر آهن، نشان دهنده نیاز فوری به غربالگری از طریق آندوسکوپی هستند.

محل سرطان کولورکتال ممکن است بر علائم تأثیر بگذارد

دکتر آنتون بیلچیک یکی از محققان این مطالعه گفت: اکثرا سرطان روده بزرگ در جوانان، در سمت چپ روده بزرگ شکل می گیرد. اگر تومور سرطانی در سمت چپ باشد، خونریزی و کم خونی ممکن است آشکارتر از تومور سرطانی باشد که در سمت راست شکل می گیرد.

مطالعات اخیر نشان داده است که با شایع‌تر شدن تشخیص زودهنگام سرطان کولورکتال، تغییری به سمت تومورهای سرطانی سمت چپ، صورت می گیرد.  علیرغم اثربخشی بهتر در پیشگیری از سرطان شکل گرفته در سمت چپ روده بزرگ از طریق غربالگری نسبت به سرطان های تشکیل شده در سمت راست روده، تشکیل تومور سرطانی در سمت چپ روده به طور خاص از 27 درصد در سال 1995 به 31 درصد در سال 2019 افزایش یافته است.

وجود سرطان در قسمت پایینی روده بزرگ، علائم بیشتری مثل تغییر شکل مدفوع، میزان ادرار کمتر، وجود خون در مدفوع ایجاد می کند.

 علائم سرطان کولورکتال را دیدید، فورا با پزشک مشورت کنید

جوانان، به ویژه آنهایی که هنوز به سن غربالگری سرطان روده نرسیده اند، به احتمال زیاد این علائم را نادیده می گیرند.

دکتر اشکان فرهادی، متخصص در این زمینه گفت: بسیاری از این بیماران مبتلا به سرطان کولورتال، سال‌ها این بیماری را دارند و آن را  به‌عنوان هموروئید تصور می کنند، زیرا اغلب افراد علائم خود را در اینترنت جستجو می‌کنند و تصور می‌کنند که سرطان ندارند.

اما فقط بیماران تنها کسانی نیستند که باید اینعلائم و نشانه های مهم سرطان روده را بدانند. گسترش آگاهی در بین پزشکان ، متخصصان گوارش و پزشکان فوریت های پزشکی بسیار مهم است. تا به امروز، بسیاری از سرطان‌های کولورکتال زودرس خیلی دیر شناسایی می شدند.

در این نوع سرطان روده و تقریبا هر نوع سرطان دیگری، تشخیص زودهنگام نکته کلیدی درمان است.

به غیر از سرطان کولورکتال، این علائم می‌توانند نشان‌دهنده یکی دیگر از بیماری های دستگاه گوارش باشند که باز هم باید به آن ها توجه شود. برخی از این بیمای ها عبارتند از بیماری التهابی روده (IBD) یا سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS).

برای یک جوان، بسیار غیرعادی است که درد، اسهال و خونریزی مقعدی داشته باشد و بیماری خاصی نداشته باشد. این بیماری می تواند سندرم روده تحریک پذیر، سرطان یا بیماری دیگری باشد. در هر صورت، حتی اگر جوان هستید، علائم خود را نادیده نگیرید.

digikala

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.