سرعت خارق العاده سرویس اینترنت ماهواره ای هواوی

 جزئیات آزمایش سرویس اینترنت ماهواره ای هواوی در پلتفرم رسانه اجتماعی چینی ویبو به اشتراک گذاشته شد که نشان می‌دهد تست ماهواره‌ای LEO،سرعت دانلودی تا 660 مگابیت بر ثانیه را ارائه می‌دهد.

به گزارش تکناک، شرکت چینی هوآوی به یکی از معدود شرکت‌ها در جهان تبدیل شده است که شبکه اینترنت ماهواره‌ای در مدار پایین زمین (LEO) مشابه سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک اسپیس ایکس  را آزمایش می‌کند.

استارلینک بزرگترین صورت فلکی LEO در جهان است و اندازه خود را مدیون موشک فالکون 9 اسپیس ایکس است که پرتاب موشک را به یک اتفاق عادی در زندگی روزمره در قرن بیست و یکم تبدیل کرده است.

هواوی اینترنت LEO را آزمایش می کند و سرعت دانلود بالایی را ارائه می دهد

جزئیات آزمایش اینترنت ماهواره‌ای LEO هواوی توسط وانگ جون، دانشمند ارشد آزمایشگاه فناوری بی‌سیم 6G هواوی، در رویداد بین‌المللی اکوسیستم صنعت اطلاعات هوافضا که در اوایل ماه جاری در چونگ کینگ چین برگزار شد، به اشتراک گذاشته شد.

هواوی همواره علاقه مند به دنبال کردن اتصال ماهواره ای برای گوشی هوشمند خود بوده است و گوشی هوشمند Mate 60 Pro این شرکت با قابلیت اتصال با ماهواره های geostationary ارائه می شود.

این ماهواره‌ها از سایر ماهواره‌های LEO بسیار بالاتر قرار دارند و اندازه و محدودیت‌های طراحی سنتی در گوشی‌های هوشمند، طراحی دستگاه برای اتصال با ماهواره‌های GEO را مشکل می‌کند. این ارتفاع بالاتر از ماهواره‌های  GEO، سرعت اتصال آنها را نیز محدود می‌کند، که دلیل اصلی این است که اسپیس ایکس و کمپانی های دیگر در حال ساخت صورت‌های فلکی LEO هستند.

همچنین ماهواره های LEO به طور قابل توجهی کوچکتر از ماهواره های GEO هستند که همین مسئله زمان تولید و پیچیدگی آنها را کاهش می دهد و منجر به سرعت بالاتر شبکه می شود و از نظر زیست محیطی پایدار است زیرا فضاپیما معمولاً در جو زمین در صورت بروز ناهنجاری، می سوزد.

وانگ جون، هواوی، جزئیات آزمایش اینترنت ماهواره‌ای LEO در چین را در اوایل این ماه به اشتراک می‌گذارد

اعلان اولیه هواوی در مورد قابلیت مت 60 پرو برای اتصال به ماهواره‌های GEO، با انتقادات منتقدان همراه شد که صنعت به دلیل مزایای زیاد آن‌ها به سمت ماهواره‌های LEO حرکت می‌کند. این شرکت در پاسخ به این انتقادات، یک مقاله تحقیقاتی منتشر کرد که چندین برنامه‌ کاربردی زمینه‌ای (VLEO) را برای اتصالات نشان داد. این برنامه شامل اتصال با پهپاد، هواپیما و گوشی‌هوشمند بود.

یکی از نکات حیاتی در پلتفرم اینترنت LEO هواوی، معماری شبکه‌های یکپارچه است. مانند اسپیس ایکس که سامانه استارلینک خود را اصولاً برای فراهم کردن دسترسی به اینترنت در مناطق بدون سرویس و با سرویس ضعیف طراحی کرده است، مقاله به اشتراک گذاشته شده توسط شرکت هواوی اشاره می‌کند که اتصالات ماهواره‌ای قابلیت فراهم آوردن اتصال به مناطق دورافتاده را دارد.

نقشه چگالی پوشش Starlink توسط هواوی در مقاله تحقیقاتی خود ارائه شده است. تصویر: شبکه‌های ماهواره‌ای مدار بسیار پایین برای تیم تحقیقاتی 6G/Huawei 6G

هواوی همچنین اشاره کرد که چگالی پوشش یک محدودیت کلیدی است که شبکه های ماهواره ای LEO با آن مواجه هستند. مقاله تحقیقاتی این شرکت از استارلینک به عنوان مثال استفاده کرد تا اشاره کند که چگالی پوشش که چگالی ظرفیت اینترنت موجود در یک منطقه را اندازه می‌گیرد، در شبکه‌های LEO هدر رفته است. به گفته محققان این شرکت، استارلینک شبکه خود را برای اطمینان از چگالی ظرفیت 3.6 Mbit/s/km2  در عرض های جغرافیایی متوسط (به رنگ قرمز در بالا) بهینه کرده است. البته این ظرفیت تلف می شود زیرا بیشتر آن در سطح اقیانوس است.

درحالی که مشخص نیست هواوی از کدام ماهواره ها برای آزمایش اتصال LEO استفاده کرده است، چین شروع به پرتاب ماهواره های باند پهن LEO خود کرده است. یکی از این پرتاب ها در ماه مارس(فروردین) امسال انجام شد، زمانی که موشک Long March 2C یک ماهواره سنجش و شش فضاپیمای LEO ساخت GalaxySpaceX را به فضا پرتاب کرد. در ماه ژوئن(خرداد)، محققان این شرکت ماهواره‌ای مستقر در پکن، این ماهواره‌ها را در دریای چین جنوبی آزمایش کردند تا اولین آزمایش مشابه چین باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.