عملکرد چشمگیر اسنپدراگون X Elite در بنچمارک‌های اولیه

بنچمارک‌های اولیه‌ی اسنپدراگون X Elite نشان می‌دهد که این تراشه‌ی جدید کوالکام می‌تواند عملکرد و عمر باتری چشمگیری ارائه دهد.

به‌گزارش تک‌ناک، به‌تازگی شرکتی مستقل به نام Signal65 سرفیس‌ لپ‌تاپ مجهز به پردازنده‌ی اسنپدراگون X Elite را نقد و بررسی کرده است. شرکت مذکور این بررسی را به سفارش مایکروسافت انجام داده است و سایر منتقدان هنوز فرصت نکرده‌اند این لپ‌تاپ را بررسی کنند؛ اما به‌نظر می‌رسد که نتایج تأییدکننده‌ی ادعاهای کوالکام هستند.

در این بررسی، عملکرد سرفیس مجهز به تراشه‌ی اسنپدراگون X Elite با چهار دستگاه دیگر در مجموعه‌ای از بنچمارک‌ها، ازجمله آزمایش‌های حرارتی، مقایسه شد تا توانایی تراشه‌ی جدید کوالکام ارزیابی شود.

تامزهاردور می‌نویسد که این تراشه در جدیدین لپ‌تاپ سرفیس مایکروسافت از عملکرد هوش مصنوعی عالی و عمر باتری طولانی برخوردار است. عملکرد CPU نیز عالی است و اغلب از پردازنده‌های Meteor Lake اینتل و حتی گاهی اوقات از تراشه‌ی M3 اپل پیشی می‌گیرد. این تراشه عملکرد حرارتی مناسبی دارد و حتی در حداکثر بار کاری، دمای سطح آن در رقابت با دیگر تراشه‌ها کمتر است.

سرفیس مجهز به پردازنده‌ی اسنپدراگون X Elite با چندین دستگاه دیگر مقایسه شد؛ ازجمله سرفیس لپ‌تاپ 5 مجهز به Core i7-1255U، سرفیس پرو 9 مجهز به تراشه‌ی SQ3، لپ‌تاپ ام‌اس‌آی پرستیژ 16 AI EVO مجهز به پردازنده‌ی Core Ultra 7 155H و مک‌بوک ایر 15 جدید اپل مجهز به تراشه‌ی M3.

در نتایج آزمایش‌های حرارتی، سرفیس لپ‌تاپ مجهز به اسنپدراگون X Elite کمی از سرفیس لپ‌تاپ 5 و مک‌بوک ایر M3 اپل عقب افتاد؛ اما با لپ‌تاپ ام‌اس‌آی پرستیژ 16 AI EVO رقابت تنگاتنگی داشت. در بنچمارک چندرشته‌ای Cinebench 2024، سرفیس لپ‌تاپ مجهز به پردازنده‌ی X Elite دمای نقطه‌ای 50/3 درجه‌ی سانتی‌گراد و لپ‌تاپ MSI Prestige 16 EVO دمای نقطه‌ای 56/2 درجه‌ی سانتی‌گراد را ثبت کرد. مک‌بوک ایر M3 اپل با ثبت دمای نقطه‌ای 45/8 درجه‌ی سانتی‌گراد عملکرد بهتری داشت و نسل قبلی سرفیس دمای نقطه‌ای 47/1 درجه‌ی سانتی‌گراد را به‌ثبت رساند.

در بنچمارک تک‌رشته‌ای سبک‌تر Cinebench، سرفیس لپ‌تاپ مجهز به اسنپدراگون X Elite نتایج بهتری را با دمای نقطه‌ای 37/4 درجه‌ی سانتی‌گراد نشان داد. مک‌بوک ایر M3 بازهم با دمای نقطه‌ای 35/1 درجه‌ی سانتی‌گراد در رتبه اول قرار گرفت و به‌دنبال آن لپ‌تاپ MSI با 41/3 درجه‌ی سانتی‌گراد و سرفیس لپ‌تاپ 5 با 44/1 درجه‌ی سانتی‌گراد قرار گرفتند.

شرکت Signal65 دو آزمایش عمر باتری انجام داد: یکی با پخش ویدئو و دیگری با استفاده از آزمایش بهره‌وری Procyon. اسنپدراگون X Elite در اینجا عملکرد کم‌نظیری داشت و تمام لپ‌تاپ‌های دیگر را در هر دو آزمایش عمر باتری شکست داد.

در آزماشی پخش ویدئو، مک‌بوک ایر M3 با 16 درصد عمر باتری کمتر در رتبه‌ی دوم قرار گرفت و عمر باتری لپ‌تاپ MSI نزدیک به 25 درصد کمتر از سرفیس لپ‌تاپ مجهز به اسنپدراگون ایکس الیت بود. عمر باتری سرفیس پرو 9 مجهز به تراشه‌ی SQ3 نیز تقریباً 44 درصد کمتر از سرفیس لپ‌تاپ مجهز به تراشه‌ی کوالکام بود و سرفیس لپ‌تاپ 5 درحدود 58 درصد ضعیف‌تر از سرفیس لپ‌تاپ مجهز به پردازنده‌ی X Elite عمل کرد.

نتایج آزمایش‌های عمر باتری Procyon به‌هم نزدیک‌تر بودند؛ به‌طوری‌که تراشه‌ی Core Ultra 7 155H Meteor Lake تنها 10 درصد ضعیف‌تر بود و سرفیس پرو 9 با 32 درصد و سرفیس لپ‌تاپ 5 با 41 درصد در رده‌های بعدی قرار گرفتند. دراین‌میان، آماری برای مک‌بوک ایر ارائه نشده است؛ اما Signal65 می‌گوید که در این آزمایش عمر باتری مشابه اسنپدراگون X Elite را ارائه می‌دهد.

سیگنال65 مجموعه متنوعی از بنچمارک‌های محاسباتی را اجرا کرد؛ ازجمله Cinebench و Geekbench و بارهای کاری هوش مصنوعی. اسنپدراگون X Elite در هر دو آزمایش Cinebench و Geekbench در بخش چند‌رشته‌ای نتایج برتر ارائه کرد؛ هرچند اپل M3 در آزمایش‌های تک‌رشته‌ای به‌ترتیب 15 و 17 درصد از آن پیشی گرفت. تراشه‌ی Intel Meteor Lake نیز چندان عقب نبود و اسنپدراگون ایکس الیت در این بنچمارک‌ها 5 تا 18 درصد پیشتاز بود.

اسنپدراگون ایکس الیت به‌لطف واحد پردازش عصبی (NPU) 45 ترافلاپسی خود، به‌طور کامل رقبای خود را در اجرای کارهای هوش مصنوعی شکست داد. این اولین تراشه‌ای است که به‌تنهایی (بدون کمک CPU و GPU) به قدرت 45 ترافلاپس برای NPU دست می‌یابد.

در بنچمارک پردازش تصویر هوش مصنوعی Procyon، اسنپدراگون تقریباً دو برابر تراشه‌ی M3 اپل، دو برابر عملکرد تراشه‌ی SQ3 مایکروسافت و بیش از سه برابر عملکرد پردازنده‌ی Core Ultra 7 155H اینتل سریع‌تر بود.

در بخش عملکرد شبیه‌سازی، اسنپدراگون ایکس الیت به‌طرز شگفت‌انگیزی قدرتمند عمل کرد. شبیه‌سازی روی پردازنده‌ی Snapdragon X Elite ازطریق لایه‌ی ترجمه‌ی کاملاً جدید ویندوز 11 روی ARM انجام می‌شود که مایکروسافت آن را پریزم (Prism) می‌نامد. این لایه قرار است عملکرد شبیه‌سازی را در ویندوز 11 نسخه‌ی 24H2 درمقایسه‌با سخت‌افزار و نسخه‌‌های قدیمی‌تر سیستم‌عامل، 10 تا 20 درصد افزایش دهد.

این لایه‌ی ترجمه‌ی جدید ناامید‌کننده نبود. اسنپدراگون X Elite به‌راحتی تراشه‌های SQ3 و آلدر لیک را شکست داد و با Core Ultra 7 در PugetBench Lightroom Classic برابری کرد؛ اما در Blender 4.11 از تراشه‌های M3 اپل و میتیور لیک شکست خورد. با‌این‌حال، توجه کنید که تراشه‌ی SQ3 و M3 نتوانستند آزمایش لایت‌روم کلاسیک را اجرا کنند.

عملکرد گرافیکی نیز رقابتی به‌نظر می‌رسد. Snapdragon X Elite تقریباً دو برابر تراشه‌های آلدر لیک و SQ3 سریع بود؛ اگرچه گرافیک مجتمع Arc در میتیور لیک در دو آزمایش از سه آزمایش 3Dmark به‌اندازه‌ی 22 تا 35 درصد سریع‌تر بود. M3 اپل نیز در دو آزمایش با اختلاف 29 تا 31 درصد سریع‌تر بود؛ اما نمی‌توانست آزمایش جدید Steel Nomad را اجرا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.