4 الگوی اصلی خواب مرتبط با سلامت را بشناسید

محققان دانشگاه پن استیت چهار الگوی خواب مرتبط با پیامدهای سلامتی درازمدت را شناسایی کرده‌اند که این الگوها نشان می‌دهند عادات خواب ضعیف با بیماری‌های مزمن مرتبط است

تحقیقات جدید چهار الگوی اصلی خواب مرتبط با سلامت را نشان می‌دهند و بر اهمیت مداخلات مناسب به‌منظور افزایش کیفیت خواب و کاهش خطرات مزمن خواب نامناسب بر سلامتی، تاکید می‌کند.

به گزارش تکناک، بر اساس دهه‌ها تحقیق، مشخص شده است که عادات بد خواب به شدت با بیماری‌های مزمن درازمدت مرتبط هستند. برای درک بهتر این رابطه، گروهی به سرپرستی محققان کالج بهداشت و توسعه انسانی دانشگاه پن استیت، چهار الگوی متمایز را شناسایی کردند که نحوه خواب اکثر افراد را مشخص می‌کند. به گفته محققان، این الگوها پیش‌بینی کننده سلامت طولانی مدت نیز هستند.

سومی لی، دانشیار توسعه انسانی و مطالعات خانواده در ایالت پن، گروهی را در شناسایی این الگوهای خواب و ارتباط آنها با سلامت کلی رهبری کرد. نتایج آنها در مجله Psychosomatic Medicine منتشر شد.

این گروه تحقیقاتی داده‌هایی را در مورد عادات خواب تقریباً 3700 شرکت‌کننده و بیماری‌های مزمن آنها در دو نقطه به فاصله 10 سال جمع‌آوری کرد. این داده‌ها شامل عادات خواب خود گزارش‌شده بیماران‌ از جمله منظم بودن و مدت خواب، رضایت درک شده از خواب و هوشیاری در طول روز، و همچنین تعداد و نوع بیماری‌های مزمن بود.

محققان از این داده‌ها برای شناسایی چهار الگوی خواب مختلف استفاده کردند.

  • افراد دارای خواب خوب که با عادات خواب مطلوب در تمام نقاط داده مشخص می‌شوند.
  • افرادی که در طول هفته به‌طور نامنظم خوابیده و معمولاً مدت زمان خواب کمی دارند، اما در روزهای آخر هفته یا روز‌های تعطیل، مدت زمان خواب بیشتری دارند.
  • افراد بی‌خوابی که با مشکلات خواب مرتبط با علائم بالینی بی‌خوابی از جمله مدت کوتاه خواب، خستگی زیاد در طول روز و زمان طولانی برای به خواب رفتن مشخص می‌شوند.
  • افرادی که دائما در حال چرت زدن هستند که عمدتاً با خواب خوب اما چرت‌های مکرر در طول روز مشخص می‌شوند.

محققان به این نتیجه رسیدند که بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان به‌عنوان افراد بی‌خواب یا افرادی که چرت می‌زنند، شناسایی شدند که هر دو الگوهای خواب نامطلوبی هستند. علاوه بر این، خواب کم یا بی‌خوابی در طول 10 سال با احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های مزمن از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و افسردگی مرتبط بود.

همچنین نتایج نشان داد که بعید است افراد الگوی خواب خود را در طول 10 سال تغییر دهند. این امر به‌طور ویژه‌ای در مورد افراد مبتلا به بی‌خوابی و افرادی که چرت می‌زنند، صادق بود. به گفته محققان، این مطالعه ممکن است کل جمعیت را نشان ندهد، زیرا عمدتاً شامل بزرگسالان سالم است، اما با این وجود اکثر شرکت‌کنندگان الگوهای بی‌خوابی یا چرت‌زدگی را از خود نشان دادند.

این نتایج ممکن است نشان دهد که تغییر عادات خواب بسیار دشوار است زیرا سلامت خواب در سبک زندگی کلی ما گنجانده شده است. همچنین ممکن است نشان دهد که مردم هنوز از اهمیت خواب خود و رفتارهای مناسب خواب اطلاعی ندارند. لی گفت: ما باید تلاش بیشتری برای آموزش عمومی در مورد سلامت خواب خوب انجام دهیم. یک سری رفتارهای بهداشتی در خواب وجود دارد که افراد می‌توانند برای بهبود خواب خود انجام دهند، مانند عدم استفاده از تلفن همراه در رختخواب، ورزش منظم و پرهیز از مصرف کافئین در اواخر بعد از ظهر.

در حالی که الگوهای خواب ظاهراً مرتبط با سن نبودند، محققان کشف کردند که افراد مسن و بازنشستگان بیشتر چرت می‌زنند. آنها همچنین کشف کردند کسانی که تحصیلات کمتری دارند و کسانی که با بیکاری مواجه هستند، بیشتر در معرض بی‌خوابی هستند.

به گفته لی، این واقعیت که مرحله زندگی و شرایط اقتصادی می‌تواند بر الگوهای خواب طولانی مدت تأثیر بگذارد، نشان می‌دهد که تأثیرات اجتماعی و محل زندگی که از عوامل استرس‌زا اقتصادی و دسترسی به منابع بهداشتی می‌باشد،‌ ممکن است تأثیرات قابل‌توجهی بر سلامت فردی و در این مورد، عادات خواب داشته باشد.

به گفته محققان، تمامی این یافته‌ها به شدت نیاز به برنامه‌ها و مداخلات بیشتر برای ترویج خواب سالم و عادات خواب را پیشنهاد می‌کند. شناسایی الگوهای خواب متمایز نشان می‌دهد که این برنامه‌های پیشگیرانه نباید برای همه یک‌اندازه باشد و می‌تواند بر اساس عوامل مختلفی از جمله خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن و آسیب‌پذیری اجتماعی-اقتصادی مورد هدف قرار گیرد.

لی گفت: خواب یک رفتار روزمره است. خواب قابل تغییر نیز هست، بنابراین اگر هر روز بتوانیم خواب را تقریباً بهبود ببخشیم، چه نتایجی ممکن است بعد از چندین ماه یا حتی چندین سال ببینیم؟ عادات خواب بهتر می‌تواند تفاوت‌های مهم زیادی ایجاد کند؛ از بهبود روابط اجتماعی و عملکرد کاری گرفته تا ترویج رفتارهای سالم طولانی مدت و پیری سالم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.