5 فناوری برتر خودرویی رونمایی‌شده در نمایشگاه CES 2024

نمایشگاه CES 2024 که به‌عنوان محفلی برای نمایش پیشرفت‌های حوزه هوش مصنوعی و فناوری خودرویی شناخته می‌شود، شاهد معرفی نوآوری‌های بسیاری بوده است.

به‌گزارش تک‌ناک، در نمایشگاه CES 2024 بیش از ۲۵۰ شرکت حضور پیدا کرده‌اند که جدیدترین دستاوردها و محصولات خود در حوزه فناوری خودرو را به‌نمایش گذاشته‌اند. تمرکز عمده این نمایشگاه بر انرژی پاک و سیستم‌های پیشرفته داخل خودرو و رانندگی خودکار بود.

از میان این نوآوری‌ها در این مطلب پنج نمونه برتر را انتخاب کرده‌ایم که به‌نظر می‌رسد قرار است تجربه کاربری در خودروهای آینده را دگرگون کنند. پس تا پایان با ما همراه باشید.

فناوری اطلاع‌رسانی و سرگرمی مجهز به ChatGPT

فولکس‌واگن اخیراً اعلام کرده است که چت‌بات ChatGPT را به‌طور یکپارچه در سیستم دستیار صوتی IDA خود گنجانده است. این اقدام که نشان‌دهنده فصل نوینی در عرصه فناوری خودرویی است، با همکاری شرکت Cerene Inc و بهره‌گیری از سیستم Chat Pro آن‌ها امکان‌پذیر شده است. این ویژگی در جدیدترین مدل‌های فولکس‌واگن دردسترس خواهد بود که براساس پلتفرم‌های MEB و MQB Evo طراحی شده‌اند و از دستیار صوتی IDA استفاده می‌کنند.

یکپارچه‌سازی با Cerence Chat Pro، عملکرد دستیار صوتی IDA را تقویت می‌کند. کاربران این امکان را خواهند داشت که با فرمان‌های صوتی، انواع عملیات از ناوبری و اطلاع‌رسانی گرفته تا کنترل دمای داخل خودرو را انجام دهند. همچنین، این سیستم می‌تواند به سؤالات عمومی جواب دهد و درنتیجه، به بسیاری از بحث‌ها در داخل خودرو خاتمه دهد.

طراحی این یکپارچه‌سازی با تمرکز بر حفظ حریم خصوصی کاربران و امنیت داده‌ها صورت گرفته است؛ به‌طوری‌که دسترسی به اطلاعات خاص خودرو را به‌شدت محدود می‌کند. این قابلیت از اوایل سال ۲۰۲۴ در مدل‌های مختلف فولکس‌واگن، ازجمله مدل‌های جدید تیگوان، پاسات، گلف، ID.3 ،ID.4 ،ID.5 و ID.7 دردسترس خواهد بود.

سری خودروهای برقی O شرکت هوندا

شرکت خودروسازی هوندا ژاپن اخیراً سری جدید خودروهای برقی (EV) خود موسوم به سری هوندا Q را معرفی کرده است. این سری که قرار است از سال ۲۰۲۶ در جاده‌های آمریکای شمالی به‌کار گرفته شود، نمادی جدید از عصر تکنولوژی پیشرفته در صنعت خودرو است.

همچنین، هوندا نشان جدیدی برای نماد معروف H خود را نیز معرفی کرد که به‌طور انحصاری برای مدل‌های برقی نسل آینده طراحی شده است. در CES 2024، دو خودرو کانسپت از سری هوندا Q به‌نمایش گذاشته شدند: سالون و اسپیس‌هاب. سالون به‌عنوان مدل پیشرو در خط‌تولید EV، براساس فلسفه «نازک و سبک و هوشمند» هوندا توسعه یافته و روی پلتفرم EV جدید ساخته شده است.

این خودرو با کف پایین و داینامیک ورزشی و موتورهای کارآمد طراحی آینده‌نگری دارد که شامل بینی تیز، خط سقف جاری، درهای بالابر و عقب بلند می‌شود. اسپیس‌هاب نیز با هدف بهبود زندگی روزمره توسعه یافته است و سقف پانوراما و طراحی منحصربه‌فرد برای مسافرانی دارد که روبه‌روی هم نشسته‌اند.

هوندا جزئیات دقیقی درباره موتور یا ظرفیت‌های باتری این سری اعلام نکرده؛ اما تأکید کرده است که همه مدل‌ها محورهای الکتریکی یکپارچه خواهند داشت و از شارژ سریع پشتیبانی خواهند کرد که در کمتر از ۱۵ دقیقه، ۱۵ تا ۸۰ درصد شارژ امکان‌پذیر است. در راستای هدف خود برای دستیابی به کربن نوترال تا سال ۲۰۵۰، هوندا برنامه‌های خود را برای فروش تنها خودروهای برقی و خودروهای سلول سوختی (FCEV) تا سال ۲۰۴۰ اعلام کرده است.

خودروی برقی به‌روزرسانی‌شده Afeela سونی

در CES 2024، شرکت سونی نسخه جدیدی از Afeela، خودرو برقی مفهومی خود را به‌نمایش گذاشت. این مدل سال گذشته رونمایی شده بود. این خودرو که حاصل پروژه‌ای مشترک با هوندا به نام Sony Honda Mobility (SHM) است، از مفهوم Vision S سونی تکامل یافته است. یکی از نکات مهم این به‌روزرسانی امکان کنترل خودرو از راه دور با استفاده از کنترلر PS5 بود.

سونی همچنین ویژگی‌های دیگری از Afeela را به‌نمایش گذاشته است. با همکاری Epic Games، شرکت مذکور نه‌تنها مجموعه‌ای از بازی‌ها را ارائه داده؛ بلکه فناوری نقشه‌برداری واقعیت افزوده (AR) را نیز فعال کرده است. این فناوری که با استفاده از داده‌های حاصل از حسگرهای خودرو و قدرت Unreal Engine 5 ایجاد شده است، نقشه‌های سه‌بعدی فراگیر از محیط اطراف خودرو را فراهم می‌کند که امنیت سرنشینان را افزایش می‌دهد.

SHM از این فناوری در حوزه‌های بازی و سرگرمی نیز بهره‌گیری خواهد کرد و در این زمینه با Polyphony Digital، شرکت تخصصی فعال در واقعیت مجازی، همکاری می‌کند. هدف از این شراکت ایجاد تجربه‌ای فراگیر در داخل خودرو است.

در اقدامی استراتژیک، SHM با مایکروسافت همکاری کرده است تا با استفاده از Azure OpenAI Service، عامل شخصی و گفت‌وگویی سفارشی برای Afeela ایجاد کند. علاوه‌براین، SHM فضای توسعه‌دهنده Afeela را برای خلاقان و توسعه‌دهندگان باز کرده است تا امکان نوآوری و ساخت برنامه‌ها و خدمات سازگار با EV را فراهم کند.

SHM اعلام کرده است که از سال ۲۰۲۵ شروع به دریافت پیش‌سفارش‌ها برای Afeela خواهد کرد و انتظار می‌رود که تحویل‌ها در بهار ۲۰۲۶ آغاز شوند. باتوجه‌به همکاری دو غول فناوری و خودروسازی، بیشتر از پروژه Afeela در سال‌های آتی شنیده خواهد شد.

شاسی دیجیتال اسنپدراگون

کوالکام و بوش به‌تازگی از اولین کامپیوتر مرکزی صنعت خودروسازی پرده برداشته‌اند که می‌تواند هم فناوری اطلاع‌رسانی و سرگرمی و هم سیستم‌های پیشرفته کمک‌راننده (ADAS) را در سیستم روی تراشه (SoC) میزبانی کند.

این پلتفرم یکپارچه که از سیستم روی تراشه اسنپدراگون راید فلکس استفاده می‌کند، راه‌حلی پیشرفته و تطبیق‌پذیر است که از کارهای بحرانی مختلط پشتیبانی می‌کند و عملکردهایی با کارایی عالی را ارائه می‌دهد. کریستوف هارتونگ، رئیس بخش راهکارهای کامپیوتری فرادامنه در بوش، اظهار کرد که این راه‌حل مقرون‌به‌صرفه برای ورود بیشتر عملکردهای ADAS به خودروها، ازجمله در بخش‌های مقدماتی و میان‌رده، راه را هموار می‌کند.

شاسی دیجیتال اسنپدراگون کوالکام مجموعه‌ای از عملکردها را با پلتفرم اتصال خودرو خود ارائه می‌دهد که شامل اتصالات ایمن و خدمات ابری و به‌روزرسانی‌های ازطریق هوا می‌شود. همچنین، پلتفرم کابین اسنپدراگون تجربیات فراگیر را با امکاناتی مانند نمایشگرهای با وضوح چشمگیر، صدای سه‌بعدی، شناسایی صوتی و حرکتی و واقعیت افزوده فراهم می‌کند.

پلتفرم راید اسنپدراگون از فناوری هوش مصنوعی و دید کامپیوتری برای ارائه ویژگی‌های پیشرفته ADAS مانند حفظ خط و کنترل کروز تطبیقی و جلوگیری از تصادف استفاده می‌کند. درنهایت، اسنپدراگون اطمینان می‌دهد که اتصال ابری ایمن و مدیریت داده‌ها و تحلیل‌های مخصوص خودروها به‌درستی انجام شود.

اولین Cockpit دیجیتالی در جهان

استلانتیس و بلک‌بری QNX و AWS در CES امسال با معرفی اولین کوکپیت مجازی برای خودروها، گامی نوین در صنعت خودرو برداشتند. این پلتفرم که بخشی از کارگاه مهندسی مجازی (VEW) گروه استلانتیس است، فرایند تحویل فناوری‌های پیشرفته خودرو به مشتریان را بسیار تسریع می‌بخشد.

کلید این تسریع استفاده از QNX Hypervisor در ابر به‌دست بلک‌بری است که به‌عنوان آزمایشگاه مجازی برای توسعه کنترل‌ها و سیستم‌های خودرو عمل می‌کند. این پلتفرم امکان ایجاد نسخه‌های مجازی واقع‌گرایانه از کنترل‌ها و سیستم‌های خودرو را فراهم می‌کند که دقیقاً مانند خودرو واقعی عمل می‌کنند.

استفاده از QNX Hypervisor ازطریق AWS Marketplace به استلانتیس امکان می‌دهد تا شبیه‌سازی پیشرفته کوکپیت مجازی را در محیط ابری ارائه دهد. همکاری بین استلانتیس و AWS که در ژانویه ۲۰۲۲ شکل گرفت، این فرایند را تقویت کرده است.

پلتفرم کوکپیت مجازی مجهز به ابزارهای پیشرفته برای مجازی‌سازی گرافیک، صدا، ورودی‌های لمسی، ماوس و صفحه‌کلید است. یوس بونفون، مدیر نرم‌افزار در استلانتیس، بیان کرده است که این پلتفرم نه‌تنها رویکرد خود استلانتیس را به نوآوری در توسعه و تأیید نرم‌افزارهای خودرویی متحول می‌کند؛ بلکه تأثیری چشمگیر بر رویکرد تأمین‌کنندگان و شرکای صنعت خواهد گذاشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.