این میلی ربات ها می توانند لختگی خون را درمان کنند

دانشمندان در حال توسعه میلی ربات کنترل از راه دور هستند که می‌توانند راه خود را در رگ‌های خونی بیماران پیدا کنند تا لخته‌های خونی که با ابزارهای سنتی قابل دسترسی نیستند را درمان کنند.

به گزارش تکناک، این فناوری جدید امیدوارکننده قصد دارد مشکلات مرتبط با برداشتن لخته‌های خونی در شریان و رگ‌های آسیب‌دیده را حل کند و روش‌های درمانی موجود را بهبود بخشد.

برای این منظور می توان روزی با استفاده از millirobots یا میلی‌ربات‌های کنترل از راه دور که راه خود را از طریق رگ های خونی بیمار پیدا می‌کنند، آنها را درمان کرد.

در حال حاضر این دستگاه‌های کوچک به شکل آزمایشی توسط دانشمندان دانشگاه توئنته هلند و مرکز پزشکی دانشگاه رادبود ساخته شده‌اند. بدنه هر ربات که با چاپ سه بعدی ساخته شده است، به اندازه یک دانه برنج است و حاوی یک آهنربای دائمی 1×1 میلی متری است.

ایده این است که یک یا چند میلی ربات بتوانند از طریق یک کانول وارد رگ خونی آسیب دیده شوند، سپس از راه دور از طریق آن رگ هدایت شوند تا زمانی که رگ به لخته برسد، که با سوراخ کردن داخل آن از هم جدا می شوند.

برای حرکت ربات ها از یک آهنربای چرخان خارجی استفاده می شود. همانطور که آن آهنربا می چرخد، باعث می شود که بدنه مغناطیسی میلی‌ربات در امتداد محور طولی خود بچرخد و به آن اجازه می دهد تا از طریق خون موجود در رگ (حتی برخلاف جهت جریان خون) تا لخته شنا کند.

هنگامی که لخته از هم جدا شد، آهنربای خارجی جهت چرخش خود را برعکس می کند. این امر باعث می شود که میلی‌ربات نیز جهت چرخش خود را معکوس کند، به طوری که در رگ خونی به سمت محل کانولا شنا کند. سپس می توان آن را از رگ خارج کرد.

رندر یکی از میلی ربات ها

 

در آزمایش‌ها، از یک آهن‌ربای دوار بر روی یک بازوی رباتیک برای هدایت چندین میلی‌ربات، هم به سمت بالا و هم پایین،‌ از طریق رگ‌های خونی که آئورت و کلیه‌ها را به هم متصل می‌کنند، استفاده شد. اگرچه حداکثر جریان خون 120 میلی‌لیتر در دقیقه بود، اما اعتقاد بر این است که ربات‌ها می‌توانند به جریان‌های بیشتر در صورت استفاده از آهن‌ربای خارجی قوی‌تر نیز غلبه کنند.

کاربردهای احتمالی این میلی‌ربات‌ها فقط به درمان لخته خون محدود نمی شود.

دانشمند ارشد این مطالعه، پروفسور اسلام خلیل گفت: این ربات‌ها می‌توانند داروها را به مکان‌های بسیار خاصی در بدن برسانند که به دارو بیشتر نیاز است. به این ترتیب ما کمترین عوارض جانبی را در بقیه بدن خواهیم داشت.

تجهیزات آزمایشگاهی مورد استفاده در مطالعه

این فناوری از طریق مشارکت بین مرکز پزشکی دانشگاه رادبود و تریتیکوم مدیکال در حال توسعه بیشتر است.

در ویدیوی زیر می‌توانید تعدادی از این میلی‌ربات‌ها را ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.