ارتباط افسردگی با کاهش 20 درصدی تائورین در هیپوکامپ

یک مطالعه پیشگامانه توسط محققان کره ای ارتباط بین کاهش میزان تائورین در هیپوکامپ و افسردگی در زنان جوان را نشان داد. این یافته با استفاده از فناوری 7T MRI، مسیرهای جدیدی را برای درمان و درک افسردگی باز می کند و بر اهمیت تائوریندر سلامت مغز تاکید می کند

برای اولین بار یک گروه تحقیقاتی در کره کشف کردند که رابطه معناداری بین افسردگی و غلظت تائورین در هیپوکامپ که ناحیه ای از مغز است که مسئول عملکردهای حافظه و یادگیری است، وجود دارد.

به گزارش تکناک، این کشف فرصتی را فراهم می کند تا نقش و اهمیت تائورین در پیشگیری، تشخیص و درمان افسردگی آینده به اطلاع عموم برسد.

محققان در یک آزمایش با استفاده از MRI  انسانی T7  با میدان مغناطیسی فوق‌العاده بالا تایید کرده‌اند که غلظت تائورین در هیپوکامپ زنان جوان مبتلا به افسردگی به طور قابل توجهی کمتر بود.

این مطالعه که با همکاری گروه‌ه‌های تحقیقاتی به رهبری دکتر هیونگ جون کیم در موسسه پزشکی شرقی کره (KIOM) و پروفسور جین هون سون در دانشگاه ملی چونگنام (CNU) انجام شد، نتیجه مقایسه دو گروه از شرکت کنندگان زن است. گروهی متشکل از 36 بیمار زن مبتلا به اختلال افسردگی اساسی و یک گروه تحت کنترل متشکل از 40 زن سالم. تمامی شرکت کنندگان 19 تا 29 ساله بودند.

(الف) نواحی مغزی که طیف‌ها در آن‌ها اندازه‌گیری شد (جعبه زرد) (B) طیف 1H MR  در هیپوکامپ: سیگنال تائورین هیپوکامپ در ppm 3.4 نشان داده شده است (پیکان). خط سیاه: طیف اندازه گیری شده واقعی. خط قرمز: طیف اتصالات LCModel

تأثیر جهانی افسردگی

افسردگی بیماری است که نه تنها از نظر شخصی، بلکه از نظر اجتماعی و اقتصادی نیز آسیب و زیان های جدی به بار می آورد. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیش از 260 میلیون نفر در سراسر جهان از افسردگی رنج می برند و سالانه بیش از 800000 نفر به دلیل افسردگی جان خود را از دست می دهند. در کره، افزایش افسردگی در بین جوانان خیلی قابل توجه است. از مجموع 1,000,744 بیمار مبتلا به افسردگی, 185,942 فرد در 20 سالگی بیشترین جمعیت را به خود اختصاص داده اند و میزان افزایش افسردگی در طی پنج سال گذشته بیش از دو برابر شده است.

غلظت تائورین در هیپوکامپ، قشر پیشانی (قشر کمربندی قدامی، ACC) و قشر اکسیپیتال (OCC) (قرمز: گروه بیماران افسردگی، آبی: گروه تحت کنترل که سالم هستند). میانگین غلظت تائورین در هیپوکامپ 0.91 میلی مولار برای گروه بیماران افسردگی و 1.13 میلی مولار برای گروه کنترل سالم است
غلظت تائورین در هیپوکامپ، قشر پیشانی (قشر کمربندی قدامی، ACC) و قشر اکسیپیتال (OCC) (قرمز: گروه بیماران افسردگی، آبی: گروه تحت کنترل که سالم هستند). میانگین غلظت تائورین در هیپوکامپ 0.91 میلی مولار برای گروه بیماران افسردگی و 1.13 میلی مولار برای گروه کنترل سالم است

تائورین  چیست؟

تائورینیک آمینو سولفونیک اسید است که بر خلاف بسیاری از اسیدهای آمینه دیگر، پروتئین نمی سازد. در عوض چندین نقش حیاتی در بدن ایفا می کند. به طور طبیعی در مغز، قلب، چشم ها و بافت ماهیچه ای یافت می شود. بدن می تواند تائورین را سنتز کند و همچنین از طریق رژیم غذایی به ویژه از گوشت، ماهی و محصولات لبنی به دست می آید. تائورین یک عنصر رایج در نوشیدنی های انرژی زا نیز هست.

تائورین به عنوان یک انتقال دهنده عصبی در مغز عمل می کند، جایی که می تواند اثری آرام بخش بر سیستم عصبی داشته باشد. همچنین در تنظیم میزان کلسیم در سلول های خاص نقش دارد، به عملکرد قلب کمک می کند و دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کند. تاکنون نقش تورین در سلامتی به ویژه در سلامت قلب و مغز، آن را در کانون تحقیقات پزشکی متعدد قرار داده است.

روش های تحقیق پیشگام

MRI  به طور گسترده در تحقیقات بیماری های مغزی استفاده می شود زیرا می تواند مکان های خاصی را در بدن به طور دقیق اسکن کند و اطلاعات متفاوتی را ارائه دهد. مطالعات قبلی MRI در مورد افسردگی بر آشکار کردن تغییرات در متابولیت‌ها عمدتاً محدود به یک ناحیه در قشر مغز در لبه مغز متمرکز شده‌اند. این مطالعه اولین مطالعه ای است که رابطه بین متابولیت ها و افسردگی را در هیپوکامپ که در داخل مغز است، فاش می کند.

تجزیه و تحلیل دقیق متابولیت های مغز

برای شناسایی موادی که ارتباط نزدیکی با افسردگی دارند، گروه تحقیقاتی غلظت هفت متابولیت تائورین، کولین، کراتین، گلوتامین، گلوتامات، میو اینوزیتول و N-استیل آسپارتات را که در نواحی پیشانی، اکسیپیتال و هیپوکامپ وجود دارند، در زنان جوان اندازه‌گیری و مقایسه کردند.

هنگام انجام اسکن MRI، محدودیت های فنی در اندازه گیری غلظت متابولیت در هیپوکامپ به دلیل قرار گرفتن آن در مغز وجود دارد. همچنین بدست آوردن سیگنال طیف‌سنجی تشدید مغناطیسی (MRS) برای تائورین بسیار دشوار است زیرا غلظت آن در مقایسه با سایر متابولیت‌ها پایین است. گروه تحقیقاتی با استفاده از MRI T7 که حساسیت و وضوح سیگنال بالایی را به دست می‌آورد و توالی پالس sLASER طراحی شده برای کاهش خطاهای جابجایی شیمیایی، تفاوت‌های ظریف سیگنال‌های تورین را در هیپوکامپ بیماران و گروه‌های تحت کنترل با موفقیت اندازه‌گیری کردند.

مفاهیم برای تحقیقات آینده

غلظت متابولیت ها نیز با در نظر گرفتن توزیع دقیق اجزای تشکیل دهنده، ماده سفید، ماده خاکستری و مایع مغزی نخاعی (CSF) که به فرد بستگی دارد، به دقت اندازه گیری شد. انتظار می‌رود در آینده این اندازه‌گیری‌ها برای تحقیقات حوزه بیماری‌های مغز و متناسب با ویژگی‌های فردی، اعمال شود.

رهبر تیم تحقیقاتی KBSI، دکتر جی هیون چو اظهار داشت: این مطالعه تحقیقات در مورد نقش تائورین در هیپوکامپ و ارتباط آن با افسردگی را ارتقا می دهد و به تحقیقات پاتوژن و توسعه تشخیص افسردگی کمک می کند.

وی افزود: با استفاده از تجهیزات تحقیقاتی پیشرفته  KBSI، ما قصد داریم تحقیقات بعدی را در مورد تغییرات غلظت تائورین  در مغز از طریق مشاهده طولانی مدت بیماران مبتلا به افسردگی و همچنین تاثیر مصرف تائورین به عنوان یک درمان افسردگی را بررسی کنیم.

همکاری مشترک

تیم تحقیقاتی KBSI ایده تحقیقاتی اولیه را در مورد رابطه بین افسردگی و غلظت تائورین در هیپوکامپ ارائه کرد، اندازه گیری متابولیت های مغز را با استفاده از MRI T7  انجام داد و داده های حاصل را تجزیه و تحلیل کرد. گروه‌های تحقیقاتی KIOM و CNU در استخدام بیماران مبتلا به افسردگی و گروه‌های تحت کنترل سالم شرکت کردند، آزمایش‌های روان‌شناختی و مصاحبه‌های بالینی انجام دادند و اطلاعات دموگرافیک را مدیریت کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.