تشخیص شایع‌ترین سرطان پوست با دستگاهی جدید

سازمان غذا و دارو آمریکا به‌تازگی مجوز اولین دستگاه دستی مجهز به هوش مصنوعی که به پزشکان در تشخیص هر سه سرطان شایع پوست یعنی کارسینوم سلول بازال، کارسینوم سلول سنگفرشی و ملانوم کمک کند را صادر کرده است.

به گزارش تکناک، ارائه روشی دقیق‌تر برای شناسایی سرطان پوست، بیماران را قادر می‌سازد تا سریعتر به درمان های لازم دسترسی پیدا کنند.

بر اساس برآوردهای فعلی، از هر پنج آمریکایی یک نفر در طول زندگی خود به سرطان پوست مبتلا می‌شود. سه سرطان شایع پوست عبارتند از: کارسینوم سلول بازال (BCC)، کارسینوم سلول سنگفرشی (SCC) و ملانوم که خطرناک‌ترین نوع سرطان پوست به دلیل تمایل به گسترش آن است.

اگر سرطان پوست زود تشخیص داده شود، بسیار قابل درمان است اما تشخیص زودهنگام آن نکات خاصی دارد. تاکنون تشخیص سرطان پوست به چشم غیر مسلح یا معاینه بصری بزرگ‌نمایی ضایعات پوستی که به آموزش بالینی و قضاوت ذهنی پزشکان (PCPs)  وابسته می‌باشد، متکی بوده است. با این حال، FDA  اخیراً مجوزی را به DermaSensor که اولین دستگاه مجهز به هوش مصنوعی برای تشخیص هر سه سرطان رایج پوست در زمان واقعی است، اعطا کرده است.

کودی سیمونز، مدیرعامل شرکت توسعه دهنده DermaSensor گفت: تجهیز PCP ها برای ارزیابی بهتر شایع‌ترین نوع سرطان، یک نیاز عمده و دیرینه در پزشکی بوده است. در حالی که ده‌ها شرکت در دهه‌های اخیر تلاش کرده‌اند این مشکل را برطرف کنند، ما مفتخریم که اولین شرکتی هستیم که دستگاه ما که ابزاری خودکار برای ارزیابی ضایعات مشکوک به PCP‌ها ارائه می‌کند، توسط FDA مجوز گرفته است.

البته تفاوتی بین FDA approved و FDA cleared وجود دارد. وسایل پزشکی در نظر گرفته شده برای استفاده انسانی به سه دسته تقسیم می شوند. کلاس III دستگاه ها و محصولات پیچیده و قابل کاشت مانند ضربان ساز و ایمپلنت سینه هستند. آنها نیاز به تایید FDA دارند، به این معنی که مزایای آنها بیشتر از خطرات شناخته شده برای استفاده مورد نظرشان است که این مسئله با استفاده از داده های آزمایش‌های بالینی ثابت شده است. دستگاه ها و محصولات کم خطر برای استفاده خارجی در کلاس I یا II قرار می گیرند به عنوان مثال، برنامه ECG برای اپل واچ در کلاس II است. این دستگاه‌ها به‌جای تأیید، clear می‌شوند به این معنی که FDA به دستگاهی اجازه عرضه به بازار داده است که از نظر ایمنی و کارایی با دستگاه دیگری که قبلا به‌صورت قانونی به بازار عرضه شده است، به طور قابل‌توجهی مشابه است.

نوک دستگاه DermaSensor از طیف‌سنجی پراکندگی الاستیک (ESS) استفاده می‌کند که فرآیندی است که نحوه پراکندگی فوتون‌ها را هنگام بازتاب از ساختارهای سلولی مختلف ارزیابی می‌کند. با توجه به ساختار سلولی و زیر سلولی متفاوت ضایعات پوستی بدخیم، نور را متفاوت از ضایعات خوش خیم پراکنده می‌کنند. هوش مصنوعی داخلی DermaSensor از این تصاویر طیف‌سنجی برای ارائه اطلاعات به پزشکان برای کمک به ارزیابی ضایعات پوستی استفاده می‌کند که روند آن در ویدیوی زیر توضیح داده شده است.

مجوز FDA بر اساس آزمایش‌های بالینی ارزیابی اثربخشی DermaSensor بود. در مطالعه ای که توسط کلینیک مایو در 22 مرکز در ایالات متحده و استرالیا انجام شد و در مجله بالینی و زیبایی پوست منتشر شد، محققان این دستگاه را بر روی 1005 بیمار مبتلا به یک یا دو ضایعه پوستی آزمایش کردند. قبل از نمونه‌برداری از ضایعات، PCPها پیش‌بینی کردند که کدام یک بدخیم هستند. دستگاه DermaSensor دارای حساسیت کلی 95.5 درصد برای تشخیص بدخیمی(حساسیت 87.5 درصد برای ملانوم، 97.8 درصد برای BCCs و 98.7 درصد برای SCCs). حساسیت کلی PCPها 83.0 درصد است.

دستگاه DermaSensor تعداد سرطان‌های نهان پوست را از 18 درصد به 9 درصد کاهش می‌دهد. علاوه بر این، ارزیابی‌های با اطمینان بالا در پزشکان هنگام استفاده از دستگاه، از 73.0% به 81.6% افزایش یافت.

شناسایی بهتر سرطان پوست در مراقبت های اولیه، دسترسی بیمار به درمان‌های لازم را تسریع می کند. انتظار می‌رود که با توجه به دقت دستگاه، DermaSensor علاوه بر بهبود مراقبت‌های اولیه، همکاری PCPها با متخصصان پوست را با ساده‌سازی سیستم ارجاع، بهبود بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.