موفقیت اولین پیوند انسانی ایمپلنت مغزی Neuralink

ایلان ماسک اعلام کرد که اولین بیمار انسانی ایمپلنت مغزی Neuralink را با موفقیت دریافت کرده و نتایج اولیه پیوند اولین ایمپلنت مغزی امیدوارکننده بوده است.

به‌گزارش تک‌ناک، اولین پیوند ایمپلنت مغزی Neuralink به انسان با موفقیت انجام شد. ایمپلنت‌های مغزی Neuralink برای کمک به افرادی طراحی شده‌اند که به‌دلیل آسیب‌های شدید، نمی‌توانند به‌طور عادی از اندام‌های خود استفاده کنند و این فناوری به آن‌ها امکان می‌دهد تنها با استفاده از افکار خود، کامپیوترها را کنترل کنند.

در ماه می، شرکت نورالینک از دریافت مجوز از سازمان غذا و داروی آمریکا برای شروع اولین آزمایش‌های انسانی خود خبر داد. همچنین، در اواخر سال گذشته، شرکت مذکور اعلام کرد که در این آزمایش‌ها، افرادی با فلج چهار اندام ناشی از آسیب نخاعی گردنی یا ابتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) را به‌عنوان داوطلب استخدام می‌کند.

ماسک در توییتی نوشت که اولین محصول این شرکت Telepathy نام خواهد داشت. او می‌گوید: «اولین کاربران این محصول، افرادی هستند که توانایی استفاده از اندام خود را از دست داده‌اند.» به‌نقل از بلومبرگ ماسک اعلام کرده است که Neuralink درزمینه تشخیص فعالیت‌های نورونی نتایج مهمی به‌دست آورده است.

کیپ لودویگ (Kip Ludwig)، مدیر مشترک مؤسسه مهندسی عصبی ترجمه در دانشگاه ویسکانسین، تأیید کرد که این پیشرفت به‌معنای توانایی شرکت در ضبط فعالیت‌های مغزی از بیماران است. لودویگ افزود که مسئله بعدی برای Neuralink این است که نشان دهد می‌تواند فراتر از شرکت‌های پیش‌گام دیگر در این حوزه، مانند Blackrock Neurotech و Synchron عمل کند و پیشرفت‌های مهمی ارائه دهد.

Neuralink قبلاً آزمایش‌های گسترده‌ای روی حیوانات انجام داده است. در آن آزمایش‌ها، میمون‌ها توانسته‌اند تنها با استفاده از مغز خود، بازی‌های کامپیوتری انجام دهند. این آزمایش‌ها نگرانی‌ گروه‌های حامی حقوق حیوانات مانند کمیته پزشکان برای پزشکی مسئول را برانگیخته است.

ماسک چندین سال است که می‌گوید کاشتن دستگاه خود در انسان قریب‌الوقوع است. ژوئیه ۲۰۱۹، وی پیش‌بینی کرد که تا پایان سال، جراحی روی سر انسان انجام شود. در همین حال، شرکت‌های دیگری مانند Synchron قبل از نورالینک، دستگاه‌های خود را در مغز انسان کاشتند و این موضوع باعث شد که شرکت ماسک عقب‌مانده تلقی شود. خبر امروز احتمالاً این انتقاد را کاهش خواهد داد.

به‌ درازا کشیدن این آزمایش‌ها نشان‌دهنده سختیِ پیش روی Neuralink است. تراشه‌های این شرکت نوپا قرار است چند میلی‌متر وارد مغز شود. این هنوز‌هم عمیق‌تر از بسیاری از سیستم‌های دیگر مانند سیستم در حال توسعه Precision Neuroscience است که روی بافت مغز قرار می‌گیرد.

معمولاً آزمایش‌های اولیه روی انسان که آن را Neuralink به‌تازگی آغاز کرده است، شامل ۵ تا ۱۰ نفر می‌شود و حدود ۶ ماه طول می‌کشد. اگر همه‌چیز به‌خوبی پیش برود، نورالینک می‌تواند مطالعه امکان‌سنجی را آغاز کند و در‌نهایت، مطالعه‌ای محوری انجام دهد. Neuralink سال گذشته اعلام کرد که انتظار دارد در سال ۲۰۲۴، یازده عمل جراحی انجام دهد.

با وجود پیشرفت‌های مهمی که درزمینه ایمپلنت‌های مغزی حاصل شده است، راه‌اندازی تجاری این فناوری به این زودی‌ها اتفاق نمی‌افتد. جیمی هندرسون (Jaimie Henderson)، مشاور Neuralink و استاد جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه استنفورد، در مصاحبه‌ای درباره خطر اغراق در این موضوع هشدار داد. او این فناوری را هیجان‌انگیز خواند؛ اما تأکید کرد که دستیابی به دستگاه تأیید‌شده هنوز به چندین سال زمان نیاز دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.