افشای جزئیات جدید از پردازنده Dimensity 9300 مدیاتک

تنها چند هفته پس از معرفی اسنپدراگون ۸ نسل ۳، مدیاتک با Dimensity 9300 وارد صحنه می‌شود. این چیپست چهار هسته‌ی Cortex X4 دارد که قدرت فراوانی به‌ارمغان می‌آورد.

به‌گزارش تک‌ناک، MediaTek Dimensity 9300 (Taiwanese semiconductor company) نسل سوم از خانواده‌ی چیپست‌های مدرن مدیاتک است که بر‌پایه‌ی فرایند 4نانومتری TSMC ساخته شده است. در نسل‌های گذشته، ترکیبی از هسته‌های بزرگ و هسته‌های با توان کم استفاده می‌شد؛ اما Dimensity 9300 گامی بزرگ در جهت توانایی کلی پردازنده است.

9to5google می‌نویسد که ازنظر معماری، Dimensity 9300 بر‌پایه‌ی چهار هسته‌ی Cortex X4 به‌همراه چهار هسته‌ی Cortex A720 ساخته شده است. هسته‌ی X4 اصلی و بزرگ‌تر با حداکثر سرعت 3.25 گیگاهرتز کار می‌کند؛ در‌حالی‌که هسته‌های A720 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز عمل می‌کنند.

جالب‌ترین نکته درباره‌ی Dimensity 9300، مقایسه آن در‌زمینه‌ی ساخت با برجسته‌ترین چیپست کوالکام است. اسنپدراگون ۸ نسل ۳ شامل یک هسته‌ی Cortex X4 و پنج هسته‌ی A720 و دو واحد Adreno A520 است. پردازنده‌ی کوالکام قرار است قدرتمندترین پردازنده‌ی بازار باشد؛ اما معماری آن بی‌شک با آنچه مدیاتک دنبال کرده، بسیار متفاوت است.

Dimensity 9300 از پردازنده‌ی گرافیکی Immortalis-G720 با 12 هسته بهره می‌برد که با پشتیبانی از LPDDR5T، سریع‌ترین نوع حافظه‌ی RAM برای دستگاه‌های همراه است. طبق ادعای مدیاتک، Dimensity 9300 می‌تواند راه‌حل محاسباتی مقیاس‌پذیر بسیار بهتری پیاده سازی کند که عملکرد درخشان‌تری به‌دنبال دارد. به‌طور‌کلی، مصرف انرژی در دستگاه‌ها حتی با برنامه‌های سنگین‌تر، پایدار می‌ماند.

هوش مصنوعی (AI) نیز نقش مهمی در ساختار قدرتمند دایمنسیتی 9300 دارد؛ چراکه با یک واحد پردازشگر APU بازطراحی‌شده برای مدل‌های فعلی و آینده نقش مهمی در هوش مصنوعی مولد ایفا می‌کند. پردازنده‌ی هوش مصنوعی APU 720 عملکرد محاسبات ریاضی را دو برابر می‌کند و مصرف توان را 45 درصد کاهش می‌دهد.

در شرایط استفاده ی واقعی، این به‌معنای اجرای فرایندهایی مانند تولید تصویر با استفاده از مدل Stable Diffusion در کمتر از یک ثانیه است که سریع‌تر از زمانی است که ما انسان‌ها می‌توانیم الگوها را وارد کنیم. در اوج عملکرد، پردازنده‌ی هوش مصنوعی می‌تواند مدل‌هایی با 33میلیارد پارامتر را اجرا کند. البته این موضوع به مقیاس‌بندی بستگی دارد و نیازمند حافظه‌ی RAM بیشتری به ظرفیت 16 و 24 گیگابایت است.

به‌عنوان چیپست SoC، انتظار می‌رود در سال آینده دایمنسیتی 9300 در تعدادی از دستگاه‌ها، از‌جمله گوشی‌های تاشو، جای خود را پیدا کند. این پردازنده با معماری هسته‌ی جدید خود، ذاتاً برای تلفن‌های تاشوها طراحی شده است؛ زیرا نیازها بیشتر است و نیازمند ترکیبی از سناریوهای با توان کم و زیاد است که هر دو به عملکرد قدرتمندی نیاز دارند.

چیپست جدید مدیاتک از پشتیبانی Wi-Fi 7 با سرعت 6.5 گیگابیت‌بر‌ثانیه و +5G UltraSave 3.0 شرکت مدیاتک بهره می‌برد که 10درصد کارآمدتر است.

با‌توجه‌به افزایش چهاربرابری تعداد هسته‌های بزرگ‌تر، عملکرد Dimensity 9300 در‌مقابل Snapdragon 8 Gen 3 باید بسیار بهتر باشد. در بنچمارک GeekBench، پردازنده‌ی Dimensity 9300 مدیاتک درمقایسه‌ با Snapdragon 8 Gen 3 امتیاز بیشتری کسب کرد، که نشانه‌ی مثبتی برای چیپست نسل سوم است. اگر مدیاتک بتواند همان کارایی را در استفاده‌ی واقعی به‌دست آورد، دایمنسیتی 9300 بی‌شک رقیبی واقعی در بازار موبایل خواهد بود.

مدیاتک اعلام کرده است که اولین دستگاه‌های مجهز به Dimensity 9300 در چند روز آینده معرفی خواهند شد. احتمالاً این دستگاه‌ها، تنها به چین محدود خواهند بود؛ ولی این شروعی قدرتمند برای چیپستی است که ممکن است برای تولیدکنندگان در دستگاه‌هایشان جذاب باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.