متا و مدیاتک در تولید تراشه‌ عینک‌های AR همکاری می‌کنند

متا و مدیاتک اتحادی برای تولید پردازنده‌های سفارشی برای عینک‌های AR آینده تشکیل داده‌اند. این یعنی در ساخت این محصولات دیگر از پردازنده‌های کوالکام استفاده نمی‌شود.

به‌گزارش تک‌ناک، اپل معتقد است که در‌حال‌حاضر، بازار عینک‌های AR بسیار پیچیده است؛ زیرا فناوری آن‌ها به‌اندازه‌ی کافی رشد نکرده است. بااین‌حال، متا برای تولید عینک هوشمندش منتظر بهبودهای آینده نیست؛ به‌همین‌دلیل، گزارش شده است که این شرکت در حال تولید پردازنده‌های سفارشی برای این دسته از محصولات است. باوجوداین، به‌جای وابستگی به پردازنده‌های کوالکام، متا با مدیاتک در طراحی و ارائه‌ی راهکاری داخلی برای استفاده در مدل‌های آینده‌ی عینک‌های AR، همکاری می‌کند.

wccftech می‌نویسد که قبلاً مدیاتک فقط بازار پایین‌رده و میان‌رده را هدف قرار می‌داد؛ اما از زمان معرفی دایمنسیتی سری 9000، با وجود سیلیکون پرچم‌دار فعلی دایمنسیتی 9300، متا احتمالاً ظرفیت‌های همکاری با تولیدکننده‌ی تراشه‌های تایوانی را درک کرده باشد.

طبق گزارش Android Central، در نشست مدیاتک در سال 2023 در لاگونا بیچ کالیفرنیا، مشاور مدیر مدیاتک، وینسنت هو و مشاور مدیر Meta Reality Labs، ژان بوفارهات، اعلام همکاری کردند.

علاوه‌بر‌این، راهکار سفارشی که مدیاتک و متا برای آینده ‌یعینک‌های AR ارائه‌ داده‌اند، به هیچ شرکت دیگری ارائه نخواهد شد که نشان‌دهنده‌ی توافق انحصاری بین دو شرکت است. هر دو شرکت تأکید کرده‌اند که به ساخت پردازنده‌ای کاملاً جدید نیاز است که نه‌تنها عملکرد بهتری ارائه دهد؛ بلکه انرژی کمتری مصرف و روی کاهش تأخیر تمرکز کند و به‌گونه‌ای کوچک باشد که درون عینک AR جا بگیرد.

برای سال آینده، شایعات حاکی از این است که مدیاتک قصد دارد از فرایند 3‌نانومتری شرکت TSMC برای تولید انبوه دایمنسیتی 9400 استفاده کند. بنابراین، تأیید نشده است که آیا از همان فناوری برای ساخت این چیپست سفارشی بدون نام استفاده می‌شود یا خیر.

بزرگ‌ترین مشکلی که باید برطرف شود، مصرف انرژی است؛ زیرا گزارش‌های قبلی بیان می‌کنند که اپل منابع کمتری را برای توسعه‌ی عینک‌های AR اختصاص داده است. این شرکت به چیپست‌هایی نیاز دارد که تنها 10‌درصد از مصرف انرژی سیلیکون نسل فعلی سری A را داشته باشند تا از گرم‌شدن زیاد جلوگیری کنند و در‌عین‌حال قابلیت عملکرد قوی‌تری داشته باشند.

طبیعتاً فناوری به‌اندازه‌ای پیشرفت نکرده است که بتوانیم چیپست‌های بسیار کارآمد برای عینک‌های AR داشته باشیم. به‌نظر می‌رسد متا برای چیپست‌های مرتبط با AR آینده با کوالکام همکاری نخواهد کرد و این اتحاد ممکن است به‌دلیل هزینه‌‌ی زیاد همکاری با این شرکت از بین برود.

طبق برخی گزارش‌ها، اسنپدراگون ۸ نسل ۴ گران‌تر از اسنپدراگون ۸ نسل ۳ خواهد بود؛ ازاین‌رو، ممکن است متا با ادامه‌دادن این همکاری، لطفی به خود نکند و به‌جای آن تصمیم به انتخاب مسیر دیگری با مدیاتک گرفته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.