ساخت ابزاری شبیه ChatGPT برای پیشبرد مطالعات علمی

یک گروه بین المللی از دانشمندان کار بر روی توسعه ابزاری شبیه ChatGPT را برای تسریع در کشف علمی آغاز کرده اند.

به گزارش تکناک، در سال‌های اخیر، دانشمندان از هوش مصنوعی (AI) برای پیشبرد تحقیقات و اکتشافات علمی استفاده کرده‌اند.

توانایی هوش مصنوعی (توانایی سیستم ها برای درک، ترکیب و استنتاج اطلاعات) برای تجزیه و تحلیل مجموعه داده‌های گسترده، شبیه‌سازی پدیده‌های پیچیده، و کمک به محققان در مدل‌سازی و درک سیستم‌های پیچیده، این پتانسیل را دارد که در زمینه‌های مختلف، از جمله پزشکی، نجوم، علوم آب و هوا و تحقیقات مواد، تاثیر گذار باشد.

این ابزاری شبیه چت‌جی‌پی‌تی (بات مکالمه هوش مصنوعی، توسعه یافته توسط اوپن ای‌آی) که به عنوان هوش مصنوعی همه چیزدان (Polymathic AI) شناخته می‌شود، از همان فناوری استفاده می‌کند که ChatGPT را قادر می‌سازد تا یک پلتفرم مبتنی بر هوش مصنوعی (artificial intelligence : field of computer science and engineering practices for intelligence demonstrated by machines and intelligent agents) ایجاد کند که هدف آن پشتیبانی از تحقیقات علمی در حوزه‌های مختلف است.

این سیستم با استفاده از مجموعه‌ای متنوع از داده‌های عددی و شبیه‌سازی‌های جمع‌آوری‌شده از مقالات تحقیقاتی، پتنت‌ها و سایر انتشارات علمی که چندین رشته علمی را پوشش می‌دهند، آموزش داده خواهد شد.

هدف کمک به دانشمندان در مدل‌سازی و درک طیف گسترده‌ای از پدیده‌های پیچیده، چه در نجوم، ژنتیک، یا تحقیقات آب و هوایی است.

شرلی هو، سرپرست گروه در مرکز اخترفیزیک محاسباتی موسسه Flatiron در شهر نیویورک، در بیانیه‌ای رسمی گفت: این پروژه به طور کامل نحوه استفاده مردم از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین را در علم تغییر خواهد داد.

هو اضافه کرد: ایده پشت این ابتکار مشابه این است که وقتی پنج زبان را می‌دانید، یادگیری زبان جدید آسان‌تر است.

ابزاری برای درک زبان علمی

این ابزار می تواند زبان علمی را درک کند و فرضیه های بدیع را بر اساس شواهد فعلی ارائه دهد. علاوه بر این، سیستم هوش مصنوعی می‌تواند مدل‌ها و داده‌ها را تجزیه و تحلیل کند و الگوها و پیوندهای پنهانی را که ممکن است انسان‌ها از دست بدهند، آشکار کند.

سیاوش گلکار، محقق مهمان در مرکز اخترفیزیک محاسباتی موسسه Flatiron، گفت: “هوش مصنوعی همه چیز دان می تواند اشتراکات و ارتباطات بین زمینه های مختلف را که ممکن است از قلم افتاده باشد به ما نشان دهد.

گلکار توضیح می دهد که در گذشته، دانشمندان از چندین موضوع آگاهی کامل داشتند. این توانایی آن‌ها را قادر می‌سازد تا جنبه‌های زیربنایی را با توجه به کارشان در زمینه‌های فرعی دیگر پیدا کنند.

گلکار خاطرنشان کرد: با تخصصی‌تر شدن هر حوزه علمی، ماندن در خط مقدم در زمینه‌های مختلف به طور فزاینده‌ای چالش برانگیز است. فکر می‌کنم اینجا مکانی است که هوش مصنوعی می‌تواند با جمع‌آوری اطلاعات بسیاری از رشته‌ها به ما کمک کند.

ChatGPT، دقت در اولویت است

نسخه رسمی تاکید کرد که ChatGPT (artificial intelligence chatbot developed by OpenAI) دارای محدودیت هایی است، به خصوص از نظر دقت، به ویژه در اعداد.

هدف اساسی این Polymathic AI جدید پرداختن به بسیاری از این مسائل با تشخیص اعداد به عنوان مقادیر عددی به جای در نظر گرفتن آنها به عنوان برابر حروف و علائم نگارشی است.

علاوه بر این، داده های آموزشی شامل مجموعه داده های علمی معتبری است که اصول اساسی فیزیک کیهانی را در بر می گیرد.

این تیم همچنین از شفافیت و باز بودن این ابتکار هوش مصنوعی اطمینان حاصل خواهد کرد.

هو خاطرنشان کرد: ما می خواهیم همه چیز را عمومی کنیم. ما می‌خواهیم هوش مصنوعی را برای علم به گونه‌ای دموکراتیک کنیم که در چند سال آینده، بتوانیم یک مدل از پیش آموزش‌دیده را به جامعه ارائه کنیم که می‌تواند به بهبود تحلیل‌های علمی در طیف گسترده‌ای از مشکلات و حوزه‌ها کمک کند.

تیم هوش مصنوعی پلی‌ماتیک شامل محققانی از طیف وسیعی از موسسات، از جمله بنیاد سیمونز و موسسه Flatiron آن، دانشگاه نیویورک، دانشگاه کمبریج، دانشگاه پرینستون و آزمایشگاه ملی لارنس برکلی است. این تیم متنوع دارای متخصصانی در زمینه هایی مانند فیزیک، اخترفیزیک، ریاضیات، هوش مصنوعی و علوم اعصاب است.

محققان امیدوارند که این سیستم هوش مصنوعی بتواند سرعت اکتشافات علمی را تسریع بخشد و در نتیجه پیشرفت‌های انقلابی در زمینه‌های مختلف علمی داشته باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.