بررسی سلامت سخت‌افزار گوشی با اندروید ۱۵

طبق تازه‌ترین اخبار، گوگل در حال ارائه قابلیتی در اندروید ۱۵ است که به کاربران کمک می‌کند تا سلامت سخت‌افزار گوشی‌های هوشمندشان را بررسی کنند.

به‌گزارش تک‌ناک، گوگل در حال آماده‌سازی قابلیت جدیدی برای اندروید ۱۵ است که به کاربران امکان می‌دهد تا طول عمر سخت‌افزار خود، مانند تراشه‌های حافظه داخلی (ROM) را مشاهده کنند. این قابلیت را اندروید آتوریتی کشف کرده و بخشی از تلاش‌های مداوم گوگل برای رسیدگی به مشکلات طول عمر سخت‌افزار است.

سال گذشته، اهالی مانتین‌ویو اطلاعات مربوط به سلامت باتری را به اندروید ۱۴ اضافه کرده بودند. بااین‌حال، این ویژگی بعداً در به‌روزرسانی Android 14 QPR2 در مارس سال جاری حذف شد. این نشان می‌دهد که گوگل از مدت‌ها قبل به مشکلات طول عمر سخت‌افزار توجه کرده است.

با‌توجه‌به اینکه تولیدکنندگان اصلی گوشی‌های هوشمند (OEM) ارائه سیاست‌های به‌روزرسانی خدمات پس از فروش برای بازه زمانی بیش از سه سال را شروع کرده‌اند، عواملی نظیر خدمات پس از فروش و قابلیت تعویض قطعات و امکان تعمیر مستقل، برای کاربران هنگام خرید گوشی جدید اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

کاربران با استفاده از ویژگی جدید موجود در اندروید ۱۵، می‌توانند طول عمر سخت‌افزارشان را کنترل کنند. این قابلیت به کاربران کمک می‌کند تا درباره زمان تعویض یا تعمیر دستگاه خود تصمیمات آگاهانه بگیرند.

API جدید در اندروید ۱۵ به برنامه «تشخیص دستگاه» امکان می‌دهد تا عمر باقی‌مانده تراشه حافظه را بازیابی کند و آن را به‌صورت درصد صحیح نمایش دهد. درحال‌حاضر، این API در جدیدترین نسخه بتا ۱ اندروید ۱۵ فعال شده است. بااین‌حال، همه دستگاه‌ها از نمایش عمر باقی‌مانده تراشه حافظه پشتیبانی نمی‌کنند.

دستگاه باید بتواند اطلاعات مرتبط را از‌طریق Health HAL جمع‌آوری کند و به سیستم‌عامل اندروید اجازه دهد تا آن را بخواند. عملکرد خود API صرفاً نمایش عمر باقی‌مانده تراشه حافظه است. اندروید اطلاعاتی را جمع‌آوری کرده است که برای برنامه‌های کاربردی (سیستم) در‌دسترس قرار دارد.

در دستگاه‌هایی که از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند، API مقدار را به ۱- برمی‌گرداند که نشان می‌دهد این ویژگی در‌دسترس نیست. بااین‌حال، اگر API مقدار ۹۰ را برگشت دهد، بدین‌معنی است که ۹۰ درصد از عمر مفید تراشه حافظه باقی مانده است.

گوگل کد مرتبط ارائه‌شده به AOSP را با کد پایگاه داخلی ادغام کرده است. این پایگاه کدی است که گوگل از آن برای کامپایل نسخه اندروید ۱۵ خود نیز استفاده خواهد کرد. براساس توضیحات پچ اولیه که این API جدید را پیاده‌سازی می‌کند، تنها کمی با API قبلی استفاده‌شده برای نگه‌داری در حالت بلااستفاده متفاوت است.

این موضوع نشان‌دهنده تعهد گوگل به ارائه ویژگی‌های کاربرپسند است. همچنین، پچ مذکور اشاره می‌کند که این مقدار برای نمایش به کاربر در نظر گرفته شده است؛ اما فقط برخی از دستگاه‌ها مانند سری پیکسل گوگل می‌توانند عمر باقی‌مانده را با دقت ۱ درصد نمایش دهند و سایر دستگاه‌ها این کار را با دقت کمتر از ۱۰ درصد انجام می‌دهند.

گوگل الزام نمی‌کند که سازندگان گوشی (OEM) از این قابلیت جدید پشتیبانی کنند؛ اما کاربران می‌توانند برای محافظت از دستگاه خود در‌برابر گم‌شدن یا آسیب‌دیدگی، گزینه‌های تعمیر شخص ثالث یا بیمه تلفن‌همراه را در نظر بگیرند.

با داشتن بیمه اختصاصی تلفن‌همراه، در‌صورت گم‌شدن یا سرقت یا آسیب‌دیدن گوشی، هزینه‌های تعمیر و جایگزینی زیر پوشش قرار می‌گیرد. همچنین، ممکن است بیمه آسیب به تلفن‌همراه را پوشش دهد؛ اما اگر به موضوع شک دارید، باید با دقت زیادی بیمه‌نامه را بررسی و با شرکت بیمه صحبت کنید.

نگه‌داری از کامپیوتر نیز برای افزایش طول عمر دستگاه‌ها بسیار مهم است. تمیز‌کردن منظم و به‌روزرسانی هارد دیسک و جلوگیری از ویروس می‌تواند به سلامت کامپیوتر و لپ‌تاپ کمک کند و عمر آن‌ها را افزایش دهد و امنیت وب‌گردی را بهبود ببخشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.