توافق بایدو با هواوی برای خرید تراشه‌های هوش مصنوعی

بایدو

در پی قوانین سخت‌گیرانه ایالات متحده آمریکا که انویدیا را از فروش برخی از تراشه‌های هوش مصنوعی‌اش به شرکت‌های چینی منع کرده، شرکت بایدو با هواوی بر سر خرید تراشه‌های مصنوعی آن به‌توافق رسید.

بایدو (Baidu)، غول جست‌وجوی وب در چین، تصمیم گرفته‌ است دسته‌ای از تراشه‌های هوش مصنوعی (AI) داخلی را از شرکت هواوی بخرد. در میان فشارهای سیاسی و محدودیت‌های تجاری ایالات متحده، این توافق نشان‌دهنده‌ی تغییری برای راه‌حل‌های فناوری محلی محسوب می‌شود که ممکن است چشم‌انداز فناوری را تغییر دهد.

گیزموچاینا می‌نویسد که با سفارش ۱۶۰۰ تراشه‌ی هوش مصنوعی Ascend 910B از هواوی، بایدو برای آینده‌ای با وابستگی کمتر به فناوری خارجی، به‌خصوص تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا که به‌عنوان استاندارد طلایی صنعت شناخته می‌شوند، آماده می‌شود.

ارزش این توافق حدود ۴۵۰‌میلیون یوان (۶۱.۸۳میلیون دلار) تخمین زده می‌شود و درمقایسه‌با سفارش‌های عمده‌ای که معمولاً با انویدیا انجام می‌شود، بسیار ناچیز است. باوجوداین، نکته‌ی مثبتش این است که قدمی به‌سوی خودکفایی فناوری برای چین است.

پیش‌از‌این، بایدو از تراشه‌های هوش مصنوعی (artificial intelligence : field of computer science and engineering practices for intelligence demonstrated by machines and intelligent agents ) هواوی استفاده نمی‌کرد؛ بنابراین، این مشارکت بسیار مهم است. اگرچه تراشه‌های هوش مصنوعی هواوی هنوز ازلحاظ عملکرد با تراشه‌های انویدیا برابر نیستند، آن‌ها نماینده‌ی پیشرفته‌ترین تراشه‌های هوش مصنوعی چین هستند. این تغییر پاسخی به قوانین سخت‌گیرانه‌ی ایالات متحده است که انویدیا را از فروش برخی از تراشه‌های برتر هوش مصنوعی خود به شرکت‌های چینی منع کرده است.

همکاری بین بایدو و هواوی موضوع جدیدی نیست؛ زیرا آن‌ها از سال ۲۰۲۰ با همکاری یکدیگر، باعث اجرای روان پلتفرم‌های هوش مصنوعی بایدو روی سخت‌افزار هواوی شده‌اند. اگرچه بایدو خط تراشه‌های هوش مصنوعی خود به نام کونلون (Kunlun) را دارد، وابستگی‌اش به فناوری انویدیا بسیار زیاد بوده است.

در‌حالی‌که تحلیلگران محدودیت‌های ایالات متحده را به‌عنوان دروازه‌ای برای هواوی به‌منظور به‌دست‌آوردن سهم بیشتری از بازار داخلی می‌بینند، این سؤال باقی می‌ماند: آیا چین می‌تواند قدرت ساخت تراشه‌ی خود را به‌گونه‌ای تسریع دهد که در حوزه‌ی فناوری بتواند به رهبری تمام‌عیار تبدیل شود؟ این توافق ممکن است نگاهی به آینده باشد که در آن استقلال فناوری چین، تنها رؤیا نباشد؛ بلکه به واقعیت تبدیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.