استفاده از هدفون‌های حذف نویز برای اندازه‌گیری ضربان قلب

طبق تازه‌ترین خبرها، گوگل قصد دارد از هدفون‌های حذف نویز برای اندازه‌گیری ضربان قلب استفاده کند.

به‌گزارش تک‌ناک، نظارت بر ضربان قلب معمولاً با گجت‌های پوشیدنی مانند ساعت‌های هوشمند یا هدفون بی‌سیم، حداقل تا حدی به فتوپلتیسموگرافی (PPG) وابسته است که از نور برای اندازه‌گیری فعالیت خون استفاده می‌کند.

به‌طور‌کلی، این روش عملکرد مناسبی دارد؛ اما محدودیت‌های خود را نیز دارد. دانشمندان گوگل در پژوهشی جدیدی که دیروز در 9to5Google منتشر شد، اعلام کردند که روش متفاوتی به نام آدیوپلتیسموگرافی (APG) را امتحان کرده‌اند‌ که از اولتراسوند برای اندازه‌گیری ضربان قلب استفاده می‌کند. آنان این کار را با هدفون‌ (headphone : small loudspeakers worn on the head for listening to music or for communications purposes) های حذف نویز فعال (ANC) و به‌روزرسانی نرم‌افزاری انجام دادند.

این ترفند با پرتاب سیگنال اولتراسوند با شدت کم از داخل کانال گوش و استفاده از میکروفون کوچکی که به ANC کمک می‌کند تا برای تشخیص آشفتگی‌های سطح پوست حین پمپاژ خون از درون آن کار کند، انجام می‌شود. به‌گفته‌ی این وبلاگ، این تکنیک حتی درصورت بد‌بودن ساختار گوش و اندازه‌ی متفاوت کانال گوش یا رنگ پوست تیره‌تر کارآمد بود. پوست تیره خیلی مهم است؛ زیرا تاکنون در ساعت‌های هوشمند و سایر ابزارهای پوشیدنی،‌ دقت ضربان قلب در رنگ پوست‌های طبیعی تیره‌تر یا قسمت‌های دارای خال‌کوبی مشکلی مداوم بوده است.

همچنین، محققان گوگل متوجه شدند که روش اولتراسوند هنگام پخش موسیقی به‌خوبی کار می‌کند؛ اما گفتند که در محیط‌های پر‌سر‌و‌صدا مشکلاتی دارد و سیگنال APG گاهی اوقات می‌تواند بسیار نویزدار باشد و به‌شدت ازطریق حرکات بدن مختل شود. با‌این‌حال، آنان فهمیدند که می‌توانند با استفاده از فرکانس‌های متعدد و تشخیص دقیق‌ترین سیگنال در میانشان، بر مشکل حرکت غلبه کنند.

استفاده از هدفون‌های حذف نویز برای اندازه‌گیری ضربان قلب

علاوه‌بر هدفون‌ های تجاری موجود، محققان از نمونه‌های اولیه‌ی ساخته‌شده به‌منظور آزمایش تأثیر قرارگیری میکروفن استفاده کردند. مطالعه‌ی میدانی با 153 شرکت‌کننده انجام شد. محققان گفتند که میانگین میزان خطای ضربان قلب و تغییرات ضربان قلب به‌ترتیب 3.21 و 2.70درصد است.

از هدفون‌ های نظارت‌کننده‌ی ضربان قلب مدتی است که استفاده می‌شود؛ اما آن‌ها برای این کار از رویکرد PPG استفاده می‌کنند و می‌توانند به حرکات شدید یا تناسب بد گوش حساسیت بسیاری داشته باشند.

به‌خاطر بسپارید که این فقط مطالعه است و بدین‌معنی نیست که گوگل قصد دارد هدفون‌ هایی را عرضه کند که این کار را انجام می‌دهند. در‌هر‌صورت این مطالعه به ایده‌های این شرکت اشاره می‌کند؛ زیرا نشان می‌دهد تلاش‌های بیشتری در فضای گجت‌های پوشیدنی در حال انجام است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.