ترافیک می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد

بر اساس مطالعه‌ای که در چین و بریتانیا انجام شد، اقامت در نزدیکی جاده‌های اصلی با افزایش وقوع زوال عقل و بروز تغییرات در ساختار مغز مرتبط است که در درجه اول به آلودگی هوا مربوط به ترافیک نسبت داده می‌شود.

به گزارش تک‌ناک، این تحقیق که اخیراً در مجله Health Data Science منتشر شده است، دیدگاه‌های جدیدی بر پیامدهای سلامت عمومی آلودگی ناشی از ترافیک و زوال عقل، که یک نگرانی فزاینده در سراسر جهان است، به‌دست می‌دهد.

فانفان ژنگ، نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: تاکنون تحقیقات قبلی به خطرات عصبی مرتبط با زندگی در نزدیکی جاده‌های اصلی اشاره کرده‌اند، اما مکانیسم‌های اساسی این خطرات نامشخص باقی مانده است. مطالعه ما به رابطه بین نزدیکی مسکونی به جاده های اصلی و خطر ابتلا به زوال عقل می پردازد و نقش آلاینده های مرتبط با ترافیک را در این مسئله نشان می‌دهد.

روش شناسی و یافته های مطالعه

این مطالعه با طراحی قوی، داده‌های 460901 شرکت‌کننده را طی یک پیگیری متوسط 12.8 سال مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. موارد زوال عقل از بیوبانک انگلستان تهیه و تأیید شد و مجموعه داده قابل اعتمادتری نسبت به تشخیص های گزارش شده توسط بیمار ارائه می دهد. همچنین این مطالعه موارد را بر اساس نوع زوال عقل طبقه بندی کرد و امکان تجزیه و تحلیل جامع را فراهم کرد.

در این مطالعه اسکن های MRI از مغز گرفته شد که تغییرات ساختاری مغز که مرتبط با بیماری آلزایمر است را در مرحله پیش بالینی نشان داد. این مطالعه همچنین خطرات ژنتیکی و سایر عوامل مهم زوال عقل را کنترل کرد.

نقش آلودگی هوا در خطر ابتلا به زوال عقل

ووژیانگ ژی، دانشیار تحقیقات بالینی دانشگاه پکن اظهار داشت: یافته‌های ما ارتباط ثابتی بین زندگی در نزدیکی ترافیک سنگین و افزایش خطر ابتلا به زوال عقل، با آلودگی هوای مرتبط با ترافیک به‌ویژه دی‌اکسید نیتروژن و  PM2.5که محرک‌های اصلی هستند، پیدا کرد. این یافته نشان می‌دهد که کاهش آلودگی هوا می‌تواند یک استراتژی مناسب برای کاهش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط با قرار گرفتن در معرض ترافیک باشد.

جالب توجه است که این مطالعه برخلاف تحقیقات قبلی هیچ ارتباطی بین آلودگی صوتی طولانی مدت ناشی از ترافیک و زوال عقل پیدا نکرد.

علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که نزدیکی محل زندگی به ترافیک به طور مداوم با حجم کمتر ساختارهای مغزی موجود در بیماری آلزایمر مرتبط است.

چنگ لونگ لی، نویسنده اول این مطالعه گفت: مطالعات آینده باید بر تأیید تأثیر کاهش آلودگی ناشی از ترافیک بر نشانگرهای زیستی و بروز زوال عقل متمرکز شود. هدف نهایی ما این است که با حذف قرار گرفتن در معرض ترافیک سنگین و آلاینده های ناشی از آن، از تعداد قابل توجهی از موارد زوال عقل در مرحله پیش بالینی جلوگیری کنیم.

(زیرنویس تصویر: یک مطالعه قابل توجه نشان می دهد که زندگی در نزدیکی جاده های اصلی با افزایش خطر زوال عقل به دلیل آلودگی هوا، به ویژه دی اکسید نیتروژن و PM2.5 مرتبط است. این مطالعه نشان می دهد که کاهش آلودگی هوا می تواند به کاهش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط با قرار گرفتن در معرض ترافیک کمک کند.)

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.