ذهن خوانی افراد ناتوان با BrainGPT

ناگفته های داوطلبی که از BrainGPT استفاده می کند برای خواندن سایر افراد نمایش داده می شود

ممکن است امیدهای جدیدی برای قربانیان سکته مغزی و سایر افراد که قادر به برقراری ارتباط با درمان‌های متعارف نیستند با  وجود داشته باشد.

به گزارش تک‌ناک، این امید به شکل یک سیستم آزمایشی جدید به نام BrainGPT ظهور کرده است که قادر است افکار کاربران را بخواند و آنها را به متن قابل خواندن تبدیل کند.

افراد فلج که از حالتی به نام قفل شدگی رنج می برند، نه تنها قادر به تکلم نیستند، بلکه نمی توانند از حرکات دست یا سر برای برقراری ارتباط استفاده کنند. برخی از آنها می توانند چشمان خود را حرکت دهند، بنابراین می توانند از سیستم های ارتباطی ردیابی چشم استفاده کنند، اما برخی دیگر حتی این توانایی را ندارند.

در سال‌های اخیر، تنظیمات جایگزینی وجود داشته اند که امواج مغزی را به متن تبدیل می‌کنند. با این حال، این سیستم‌ها معمولاً یا به الکترودهایی نیاز دارند که از طریق جراحی در مغز کاربر کاشته شوند، یا فقط قادر به برقراری ارتباط اولیه از نوع بله/خیر هستند.

این دقیقا همان جایی است که BrainGPT یک روز می تواند موثر باشد.

BrainGPT در حال حاضر توسط گروهی از دانشمندان دانشگاه فناوری سیدنی ساخته شده است و کاربران را ملزم به پوشیدن کلاه EEG (الکتروانسفالوگرام) متصل به کامپیوتر می کند. هیچ دوربین ردیابی چشم یا دیگر سخت افزار اضافی مورد نیاز نیست.

نرم افزار سفارشی DeWave که توسط BrainGPT استفاده می شود، با ضبط و تجزیه و تحلیل سیگنال های الکتریکی تولید شده توسط مغز 29 داوطلب در حین خواندن بی صدا قسمت هایی از متن آموزش داده شد.

به بیان ساده، الگوریتم های مبتنی بر هوش مصنوعی DeWave یاد گرفتند که کدام سیگنال های EEG خاص با کلمات و عبارات نوشته شده مطابقت دارد. هنگامی که متعاقباً آن سیگنال‌ها را هنگامی که هیچ متنی توسط کاربر خوانده نمی‌شد، شناسایی کرد، می‌دانست که آن شخص به کلمه یا عبارت مربوطه فکر می‌کند.

امتیاز ترجمه این سیستم در حال حاضر در حدود 40 درصد در مقیاس BLEU (ارزیابی دو زبانه زیرمجموعه) است، که معیاری برای دقت متون ترجمه شده ماشینی است. تیم امیدوار است پس از توسعه بیشتر این فناوری، این امتیاز را به حدود 90 درصد افزایش دهد.

پروفسور سی‌تی لین، دانشمند ارشد این پژوهش گفت: این تحقیق نشان دهنده تلاشی پیشگام در ترجمه امواج خام EEG به طور مستقیم به زبان است که یک پیشرفت قابل توجه در این زمینه را نشان می دهد. لین اولین کسی است که تکنیک‌های رمزگذاری گسسته را در فرآیند ترجمه مغز به متن وارد کرده و یک رویکرد نوآورانه برای رمزگشایی عصبی ارائه می‌کند.

BrainGPT در ویدیوی زیر نشان داده شده است:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.