بیل گیتس: هوش مصنوعی می تواند هفته‌های کاری را سه‌روزه کند

بیل گیتس

فناوری هوش مصنوعی ممکن است به جایگزینی کامل انسان‌ها منجر نشود؛ اما بیل گیتس معتقد است که می‌تواند باعث ایجاد هفته‌های کاری سه‌روزه شود.

به‌گزارش تک‌ناک، بیل گیتس، میلیاردر شناخته‌شده، در پادکست «چه کنیم حالا؟» که ترور نوآ اجرا می‌کند، حضور یافت. در این اپیزود که روز سه‌شنبه پخش شد، وقتی نوآ درباره‌ی تهدید فناوری هوش مصنوعی برای شغل‌ها از گیتس سؤال کرد، او پیش‌بینی کرد روزی فراخواهد رسید که انسان‌ها دیگر به انجام کارهای سخت نیازی نداشته باشند.

گیتس اعلام کرد:

اگر به جامعه‌ای برسیم که نیاز باشد تنها سه روز در هفته کار کنیم، احتمالاً این موضوع مثبت خواهد بود.

وی به این نکته اشاره کرد که ممکن است دوره‌ای فرا‌رسد که در آن ماشین‌ها تمامی غذاها و اشیاء را تولید کنند و افراد به کار‌کردن بیشتر از پنج روز در هفته برای تأمین معیشت نیازی نداشته باشند. درادامه، راهکارهایی برای صاحبان کسب‌وکارهای کوچک ارائه شده است تا بتوانند بدون احساس گناه، زمانی را به استراحت اختصاص دهند.

هوش مصنوعی می‌تواند پیامدهای مثبتی داشته باشد؛ اما بیل گیتس پیش‌تر به خطرهای احتمالی‌اش درصورت استفاده نادرست از آن اشاره کرده است. ژوئیه‌ی۲۰۲۳، گیتس در پستی وبلاگی تأثیرات بالقوه‌ی AI را توضیح داد.

گیتس اظهار کرد:

فکر نمی‌کنم تأثیر AI به‌اندازه‌ی انقلاب صنعتی دراماتیک باشد؛ اما قطعاً به‌اندازه‌ی معرفی کامپیوتر شخصی (PC) بزرگ خواهد بود. برنامه‌های پردازش کلمه کارهای اداری را از بین نبردند؛ اما آن‌ها را برای همیشه تغییر دادند. کارفرمایان و کارمندان باید خود را با این تغییرات وفق دهند.

بیل گیتس، تنها فرد مشهور در حوزه‌ی تجارت نیست که پیش‌بینی کرده است هفته‌ی کاری کوتاه‌تری در پیش خواهیم داشت. جیمی دیمون، مدیرعامل جی‌پی‌مورگان، نیز گفته است که نسل آینده‌ی کارگران به‌دلیل AI فقط هفته‌ای ۳.۵ روز کار خواهند کرد.

اکتبر۲۰۲۳، دیمون به بلومبرگ گفت:

فرزندان شما حداکثر ۱۰۰ سال عمر خواهند کرد، به‌خاطر وجود فناوری‌های سودمند احتمالاً دچار سرطان نخواهند شد و سه‌و‌نیم روز در هفته کار خواهند کرد.

این دیدگاه‌ها نشان‌دهنده‌ی تأثیر گسترده‌ای است که فناوری می‌تواند بر زندگی روزمره و ساختار کاری بگذارد. بیل گیتس که در گذشته خواب را به‌مثابه تنبلی می‌دید، در گفت‌وگو با ترور نوآ اعتراف کرد که تمام زندگی‌اش از ۱۸ تا ۴۰سالگی صرف مایکروسافت شده بود. حالا او دیدگاه دیگری دارد و احساس می‌کند که هدف زندگی فقط کارکردن نیست.

شرکت‌ها در آمریکا و سراسر جهان در حال آزمایش هفته‌ی کاری چهار‌روزه هستند. بسیاری از این شرکت‌ها گزارش‌های مثبتی درباره‌ی بهبود تعادل کار و زندگی و افزایش کارایی ارائه داده‌اند. این تغییرات نشان می‌دهند که جامعه و بخش تجاری در حال انطباق با ایده‌های جدید درباره‌ی کار و سبک زندگی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.